Cele mai interesante lucruri despre pizza

Cele mai interesante lucruri despre pizza

Pizza este extrem de cunoscută. Fiind un preparat la îndemâna oricui si atat de iubit, ne-am gândit că ți-ar prinde bine să știi și care sunt cele mai importante lucruri despre ea. Daca ar fi sa vorbim de livrare pizza si la noi în țară exista acum pizza non-stop, ceea ce inseamna ca pizza este consumată in masa atât pe plan international, cat si pe plan national.

Pizza se află pe primul loc în topul celor mai consumate alimente din lume

Pizza și burgerii sunt pe primele locuri în topul celor mai consumate alimente de pe planetă. Originară din Itialia, pizza s-a extins la nivel mondial cu succes, datoriă pregătirii sale ușoare și a gustului delicios. În lume, anual, sunt vândute mai mult de 5 miliarde de pizza. Statistic vorbind, 20% dintre restaurantele de pe planetă sunt pizzerii, iar multe dintre acestea asigură livrare non stop.

SUA este campioana la consumul de pizza

În prezent, SUA este campioană la consumul de pizza. De asemenea, americanii sărbătoresc Ziua Națională Pizza, pe 9 februrarie. Un alt lucru interesant este că pizza nu a devenit cunoscută în America odată cu sosirea imigranților itanlieni în New York și Chicago, ci atunci când au revenit din Italia trupele care au participat la al Doilea Război Mondial.

Pizza dateaza din stramosi

În ziua de azi, pizza poate fi comandată non-stop, fiind prezentă aproape în orice restaurant. Puțini oameni știu că pizza este pre-romană, cel puțin conceptual vorbind. Un alt lucru cunoscut este că strămoșii romanilor, mâncau pâine coaptă și plată pe care o umpleau cu brânză și miere. Cu timpul, rețeta a fost perfecționată. Mai mult decât atât, o singură pizza este autentică în Italia. Pizza napoletana verace ed artigianale este recunscută ca fiind un produs alimentar tradițional italian. În plus, Pizza Hawaii este o inveție germană. Celebra pizza Hawaii, pe care cu siguranță ai comandat-o cel puțin o dată este inventată de către germani. Acest deliciu cu ananas și suncă a fost inventat de Clements Wilmenrod. 


Cele mai folosite toppinguri pentru pizza sunt:

- Sosuri – sos de tomate și sos pesto

- Brânza – mozzarella, cașcaval

- Carne - șunca, salam pepperoni, cârnați, pui, ton și creveți

- Legume – măsline, ardei, porumb, ceapă și roșii.

Toppingul este la fel de important ca și blatul. Cea mai scumpă pizza a costat 275 de dolari și avea topping de somon afumat scoțian, medalioane de vânat, homar marinat în coniac, caviar trecut prin șampanie și aur comestibil. 


Pizza previne cancerul

În urmă cu ceva timp, câțiva oameni de știință italieni au făcut comparație între obieciurile alimentare ale 8000 de subiecți. Așa au descoperit că la persoanele care consumă cel puțin o dată pe săptămână pizza, se reduce cu 59% riscul de a dezvolta cancer esofagian și cu 34% riscul de a dezvolta cancer în gât. Motivul important care susține aceste date constă în două ingrediente: roșii și oregano, specifice pentru pizza Margherita. Acestea sunt bogate in antioxidanti ce protejeaza sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului.

Lista lucrurilor interesante despre pizza poate continua in mod evident. Totusi, acestea au fost cele care ne-au atras noua atentia. Tu le stiai?

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tort cu cafea ,,Mocca,,
Bucataras.RO

Tort cu cafea ,,Mocca,,

Tort cu cafea ,,Mocca,,
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola