Clatite Umplute

Complexitate
redusa
Clatite Umplute

Ingrediente

  • pt 20 clatite:
  • 10 linguri mari de faina
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • 20 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • apa minerala
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata
  • 1 ardei gras rosu
  • pasta de ardei
  • 3 buc ceapa
  • 1 cutie ciuperci felii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 300 gr branza telemea
  • Ingrediente pt panirat clatitele:
  • 3 oua
  • pesmet
  • faina
  • sare sau delikat

Mod de preparare

Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale, drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima. Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. acum adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie.

Coacem clatitele in tava de teflon fara as adaugam ulei. Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.

Ne ocupam acum de umplutura. Ceapa si ardeiul gras il tocam sau il taiem marunt. Se pune la calit pe cca 100 ml ulei, adaugam apoi carnea tocata, sare si piper dupa gust, un pic de pasta de ardei sau gulyas daca nu avem pasta, calim impreuna apoi punem apa cat sa acopere totil bine. Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza in sos mai gros. Branza telemea se razuie pe razatoarea mica si se adauga la sosul rezultat. Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor.

Se ruleaza clatitele, se baga capetele ca umplutura sa nu curga, se da prin faina, ou si apoi prin pesmet. Se pun la copt in ulei incins.

Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Varza Calita, de Post

Varza Calita, de Post

Varza Calita, de Post
Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Culinar.RO

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia