Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale, drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima. Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. acum adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie.
Coacem clatitele in tava de teflon fara as adaugam ulei. Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.
Ne ocupam acum de umplutura. Ceapa si ardeiul gras il tocam sau il taiem marunt. Se pune la calit pe cca 100 ml ulei, adaugam apoi carnea tocata, sare si piper dupa gust, un pic de pasta de ardei sau gulyas daca nu avem pasta, calim impreuna apoi punem apa cat sa acopere totil bine. Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza in sos mai gros. Branza telemea se razuie pe razatoarea mica si se adauga la sosul rezultat. Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor.
Se ruleaza clatitele, se baga capetele ca umplutura sa nu curga, se da prin faina, ou si apoi prin pesmet. Se pun la copt in ulei incins.
Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoM-am gandit sa fac dovlecel umplut cu carne de pui si teci si a iesit o combinatie tare buna.
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasoleCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii