Pizza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pizza

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 lingurita cu varf drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 300 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 20 g unt topit
  • sare
  • Topping:
  • suc de rosii sau ardei
  • 2-3 cabanosi
  • 50 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • 100 g rosii
  • 100 g ardei
  • 2 ciuperci

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald.

Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un bol cu 250 g de faina, iar in mijlocul acesteia se formeaza o mica adancitura in care se adauga untul topit si usor racit, uleiul, sarea, maiua si apa calduta. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine o coca elastica (daca este prea tare se mai adauga apa, respectiv daca este prea moale adaugam putina faina). Dupa ce ce se framanta 5 minute se lasa la dospit 20 minute intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, acesta se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se intinde cu degetele spre marginile tavii pana ce acesta acopera uniform intreaga suprafata a acesteia. Se unge cu suc de rosii sau de ardei si se presara deasupra ciupercile, ardeii si maslinele feliate, cabanosul usor calit si rosiile taiate cubulete.

Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil timp de 10 minute. Dupa 10 minute in care se coace la foc mic, se adauga mozarella si cascavalul si se mai lasa in cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Dupa ce se scoate din cuptor se poate adauga putin suc de rosii sau ketchup in forme grafice si se acopera tava cu un prosop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola