Ciorba de Pui A la Grec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Pui A la Grec

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 70 g orez
  • 1 lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 80 ml smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui. Punem o oala cu apa la fiert, iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui. Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am fiert. Daca doriti puteti sa il taiati si inainte sa il puneti la fiert. Apoi am pus bucatele de carne intr-o alta oala curata si am pus supa la fiert. Intre tim p curatam si spalam legumele, dupa care le taiem bucatele mici. Eu am taiat ceapa marunt dar voi puteti sa o lasati intreaga daca doriti. Verificam carnea daca este fiarta iar atunci cand este gata adaugam si orezul si sarea dupa gust. Mai fierbem ciorbita aproximativ 20 de minute dupa care stingem focul si gustam ciorbita ca sa verificam daca mai are nevoie de sare. Adaugam patrunjelul tocat potrivit si lasam oala acoperita aproximativ 15 minute. Intr-un vas mai micut amestecam galbenusurile cu jumatate din zeama unei lamai potrivite si smantana. Apoi adaugam 4 polonice din ciorbita de pui si amestecam. Apoi turnam cu grija compozitia in oala amestecand cu grija. La sfarsit mai adaugam putin patrunjel. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Baba au rhum
Bucataras.RO

Baba au rhum

Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului...

Baba au rhum
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola