Consommé à la Pompadour

Complexitate
redusa
Consommé à la Pompadour

Ingrediente

  • Pentru garnitura de oua
  • -cca 50 g unt
  • -200 g smantana
  • -4 oua
  • -sare
  • -1 lingura zeama de sfecla rosie ( fiarta, curatata, rasa si pusa la scurs) / bulion
  • -½ legatura patrunjel verde
  • Pentru supa
  • -4 morcovi
  • -2 radacini patrunjel / pastarnac
  • -½ radacina de telina
  • -50 g unt
  • -1 l supa de legume
  • -sare
  • -½ legatura patrunjel verde, pentru servit

Mod de preparare

Pentru garnitura de oua
Ungeti cu unt 3 vase termorezistente / cesti, inclusiv peretii laterali. Lasati in asteptare.
Amestecati smantana cu ouale, omogenizati bine cu telul, apoi sarati, dupa gust.
Impartiti compozitia in 3 parti egale.
Turnati o parte in primul vas termorezistent pregatit.
Inglobati zeama de sfecla rosie / bulionul in cea de a 2- a parte.
Separat, tocati marunt frunzele de patrunjel verde, apoi transformati-le in pasta cu ajutorul unui mojar.
Adaugati pasta verde in ultima 1/3 parte din amestecul cu smantana si oua, omogenizati si puneti in al 3-lea vas termorezistent.
Transferati vasele intr-o tava si turnati apa calda pana la ¾ din inaltimea vaselor folosite.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, pentru cca. 40-50 min si coaceti la bain-marie, la 170 grade, pana ce garnitura este facuta si ouale se intaresc. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti din cuptor si vase / cesti si lasati pe un gratar, la racit.
Taiati garnitura in doua, pe orizontala, apoi decupati in bucatele mici, de preferat sub forma de trifoi.

Pentru supa
Taiati legumele curatate: morcovii si patrunjelul / pastarnacul in rondele fine, iar telina, in cubulete.
Caliti-le in untul topit pana incep sa se inmoaie.
Adaugati 1 ½ l apa si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, pana ce legumele sunt facute.
La sfarsit, potriviti gustul de sare.

Serviti supa cat este calda, portionand in farfurie legume, bucatele de diferite culori din garnitura de oua peste care turnati din zeama fierbinte si presarati totul cu patrunjel verde, tocat marunt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Crema de Usturoi
5
Sosuri

Crema de Usturoi

Crema de Usturoi
Parteneri
Desert negresa de post cu nuci si gutui
Bucataras.RO

Desert negresa de post cu nuci si gutui

O combinatie de arome delicioase! :X

Desert negresa de post cu nuci si gutui
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe