Rosii Uscate Ca la Soare

Complexitate
redusa
Rosii Uscate Ca la Soare

Ingrediente

  • -60 buc rosii
  • -10 linguri amestec de condimente (oregano, busuioc, cimbru, usturoi, ardei iute)
  • -20 linguri ulei de masline extravirgin presat la rece
  • -5 linguite sare roz de Himalaya

Mod de preparare

Una dintre cele mai vechi metode de conservare a legumelor este conservarea prin uscare la soare. Pentru ca uscarea la soare necesita un climat cu o temperatura constanta si o umiditate scazuta cel putin 3 zile la rind, este ca un joc de noroc sa incerc aceasta metoda, asa ca, pentru deshidratarea legumelor, folosesc un deshidrator electric.

Rosiile uscate sunt delicioase, pot fi folosite ca o gustare savuroasa, ca si garnitura pentru salate si supe dar si in multe feluri de mancare carora le dau o textura si savoare deosebita.

Pentru ca anul acesta am avut o recolta buna de rosii Noir de Crimee, am folosit pentru deshidratare aceste rosii cu un gust incredibil de bun.

Taiem rosiile felii subtiri, de 4-5 mm. grosime.

Punem feliile de rosii in straturi intr-un vas, presarand peste fiecare strat condimente, sare si ulei.

Lasam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele apoi le asezam in tava de deshidratare pe o hartie de copt. Lasam rosiile la deshidratat timp de 12 ore la o temperatura de 40 grade c.

Dupa deshidratare pastram rosiile intr-un recipient ermetic inchis, timp de 2 luni.

Va doresc Pofta Buna!
Ca o gustare crocanta, ca si garnitura pentru salate si supe, in multe feluri de mancare carora le dau o savoare deosebita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Conopida cu pesmet si smantana
Bucataras.RO

Conopida cu pesmet si smantana

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc,...

Conopida cu pesmet si smantana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!