Visine Pentru Prajituri Sau Cum Le Conservam

Complexitate
redusa
Visine Pentru Prajituri Sau Cum Le Conservam

Ingrediente

  • 10 kg visine cu samburi
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri scuturate de salicilat (sau aspirina sau ce conservant doriti)

Mod de preparare

Bunica, mama mea si soacra mea puneau visine la borcan special pentru a le folosi iarna, la prajituri sau pe post de garnitura/salata langa o friptura buna ...

Visinile se pun in vas cu apa rece si se spala bine de tot, se indeparteaza codita si samburii, un proces destul de neplacut si indelungat, dar rezultatul final merita tot efortul.

In general din 10 kg de visine necuratate dupa ce am indepartat samburii si coditele ne raman circa 6, 5-7 kg.

Peste visinele curatate adaugam zaharul prevazut (daca sant mai acre se poate mari cantitatea de zahar, dar nu mult pentru ca vor fi prea dulci si nu vrem asta) si cu o lingura de lemn amestecam sa patrunda bine zaharul peste tot, se acopera vasul si se pune la frigider peste noapte.

a doua zi mai amestecam odata sa vedem daca s-a topit tot zaharul si sa vedem cat lichid s-a format presaram salicilatul deasupra, amestecam sa intre bine peste tot dupa care incepem sa umplem borcanele curatate/sterilizate din timp.

Indesam visinele bine in borcan si dupa ce am terminat cu operatia asta incepem sa turnam cate putin din siropul de visine ramas in vas.

Borcanele le capsam si fierbem la baia de abur pentru 20 de minute. Avem grija cand punem borcanele in vase sa asezam un prosop pe fundul vasului dar si intre borcane ca in timpul fierberii sa nu se clatine borcanele si sa se loveasca unul de altul, sa pocneasca sau sa se fisureze.

Lasam la racit in apa (vasul ramane acoperit) si a doua zi scoatem din apa, stergem si asezam in camara.

In vas va mai ramane sirop care s-a format din visinele scurse si zahar, el nu se arunca si se pune la foc si se fierbe cateva minute dupa care se trage la sticle si se consuma vara pe caldura pentru a face sirop de visine cu apa minerala

Iarna sant foarte bune la prajituri cu visine sau langa o friptura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Trigoane cu branza
Bucataras.RO

Trigoane cu branza

Simple,rapide si extrem de gustose.

Trigoane cu branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola