Blat:
- biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
- untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti
- se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
- compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara
- cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora
Crema
- branza se pune in robotul de bucatarie si se " marunteste" pana devine cremoasa
- frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana se intareste si se tine de paletele mixerului
- se adauga peste branza, impreuna cu 2-3 picaturi de esenta de vanilie, si cu nectarinele taiate bucatele si se omogenizeaza
- peste blatul de biscuiti se aseaza amestecul de branza
- tava se da la frigider pentru 3 ore
- dupa acest timp, se scoate cu grija din tava si cu ajutorul unei spatule se transfera cheesecakeul pe un platou, renuntand si la folie
Glazura de ciocolata:
- cat timp sta cheesecakeul la frigider, se pregateste glazura
- ciocolata se topeste impreuna cu untul si se lasa la racit
- dupa cele 3 ore de stat la frigider, cheesecakeul se orneaza cu glazura de ciocolata racita
- se niveleaza cu ajutorul unui cutit si se orneaza dupa preferinte
- se mai lasa o ora la frigider si se poate servi
- se taie cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii