Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata

Ingrediente

  • Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • ¼ lingurita sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 150 g zahar (sau dupa gust) 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite ness
  • un praf de sare
  • In plus:
  • 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Un dulce simplu, delicios si de nerefuzat.

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand fierbe, dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel.
Crema: Intr-un vas cu fund dublu (sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat batem galbenusurile cu telul, apoi adaugam sare, zaharul si faina. Punem cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam. Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand incontinuu. Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul, nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit.
Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

    O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare. Consider că...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola