Cornulete cu Untura si Drojdie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu Untura si Drojdie

Ingrediente

  • 400 gr faina de prajituri
  • 4 linguri pline cu virf cu untura
  • 200 ml lapte
  • 5 gr = 1/2 plic de drojdie de bere uscata (granulata)
  • 1 lingurita de zahar pentru drojdie
  • zahar pudra vanilat
  • gem (de coarne si de piersici am pus eu)

Mod de preparare

- am pus drojdia in laptele caldut cu zaharul sa se dizolve
- am frecat untura cu lingura intr-un castron sa se topeasca putin, sa devina mai pufoasa, cremoasa
- am varsat laptele cu drojdia peste untura si am incerca sa le inglobez putin, atit cit s epoate apoi am varsat faina (mai putin un pumn de faina pe care l-am presarat pe planseta)
- am framintat bine sa isa un aluat moale dar nu lipicios si am lasat aluatul facut bila in castron acoperit cu servet de pinza.. Nu trebuie sa dospeasca, daca e prea cald in bucatarie il puneti intr-o camera/camara mai racoroasa
- am pregatit tava cu hirtie de copt si am incalzit cuptorul la 180°c

- am taiat bucati din aluat si am intins foaie cit mai subtire, fata de aluatul cu smintina si untura acesta cu droojdie trebuie sa fie intins subtire ca o coala de hirtie, cit lama de cutit, in fine cit puteti si va priceòeti mai subtire

- am taiat patrate / dreptunghiuri, cum nu cautam perfectiunea nu m-a interesat sa fie egale, evident ca sunt mai frumoase daca taiati forme egale de aluat.. am pus cite o lingurita sau jumatate de lingurita depinde de dimensiunea aluatului si am rulat cilindri (prima rulare insa am executat-o cu marginile putin strinse ca sa nu lase gemul sa curga afara, depinde de gem insa, daca aveti un magiun tare sau puneti rahar sau nuci nu e nevoie).

Dupa o tava de rulouri umplute cu gem de coarne, am facut si o tava de cornulete clasice umplute cu un gem de piersici.

Sunt coapte cca 20-25 minute la 180°c sau cit e nevoie dupa marimea lor sau dupa cuptorul vostru, sa fie usor aurii. Se mai intaresc la racire.

Cind le scoateti din tava, asa fierbinti le varsati in castronul cu praf de copt si le tavaliti, zguduiti bine sa fie acoperite bine de zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola