Cum Se Pastreaza Albusurile si la ce Le Folosim

Complexitate
redusa
Cum Se Pastreaza Albusurile si la ce Le Folosim

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pastrare

    1/ In frigider

    De retinut este faptul ca albusurile nu rezista foarte mult la rece, din cauza ca se pot usca daca sunt depozitate in frigider mai mult de 1 zi.
    Daca sunt amestecate cu putina apa inainte de depozitare si acoperite inainte de a fi puse in frigider, pot rezista pana la 3 zile.

    2/ In congelator

    Albusurile se pot pastra in congelator pana la 6 luni.

    Albusurile se pot congela individual sau mai multe in acelasi loc.

    Cea mai la indemana metoda este congelarea, bucata cu bucata, in tavitele pentru cuburi de gheata pentru ca puteti astfel sa decongelati mai tarziu, doar cate aveti nevoie.

    La fel de bine, puteti pune mai multe albusuri intr-o caserola / cutiuta / container care se inchide ermetic ( recomandat este recipientul dintr-un material elastic).
    Recipientul nu trebuie umplut integral, deoarece, prin congelare, lichidul se dilata.

    Puteti pune albusurile si intr-o punga ziplock; in acest caz, puneti-le intai in congelator, timp de 3-4 ore, in suportul pentru cuburi de gheata, apoi transferati-le in punga.

    Un albus proaspat se poate congela impreuna cu alte albusuri congelate anterior, adaugandu-se peste acestea.

    Notati pe capacul caserolei / cutiei / sau pe punga folosita, numarul de albusuri si data.

    * Daca nu ati facut acest lucru sau ati uitat, numarul de albusuri aflate intr-un recipient poate fi stabilit prin cantarire, stiind ca greutatea aproximativa a unui albus ( de marime medie) este de 32 g.

    Pentru a putea fi intrebuintate, lasati albusurile la dezghetat, in recipientul folosit, fie in frigider ( timp de 10-12 ore), fie la temperatura camerei ( timp de 2-3 ore), functie de cantitate.

    * Daca alegeti sa decongelati albusurile la temperatura camerei, puneti recipientul in care le-ati depozitat intr-un vas cu apa rece si lasati-l acolo scufundat, pana ajungeti la rezultatul dorit.

    Recomandat este sa le folositi imediat dupa decongelare tinand cont de urmatoarea proportie:
    -2 linguri de albus congelat in loc de 1 albus crud

    Daca nu le utilizati imediat ce s-au decongelat, albusurile pot fi pastrate cateva ore in frigider.

    Nu puneti albusurile pe surse de caldura sau in cuptorul cu microunde.

    Albusurile congelate si apoi decongelate le puteti intrebuinta la fel ca cele proaspete si cu aceleasi rezultate ( ele isi pastreaza toate calitatile).

    La ce le putem folosi

    Albusurile pastrate la congelator pot fi folosite, atat la preparate dulci, cat si sarate; de exemplu: bezele, pavlova, macarons, mousse-uri, creme de unt cu bezea, creme pentru cupcakes, martipan, glazuri din bezea, sufleuri, budinci, picromigdale, prajituri, blaturi de tort fara galbenus, checuri, muffins, la prepararea diferitelor umpluturi, royal icing pentru decoruri, spuma de fructe, omlete, masca nutritiva pentru fata ( impreuna cu miere si lapte sau argila ori ulei de migdale / avocado), masca hidratatnta pentru par ( amestecati albusurile pana devin cremoase, aplicati pe parul curat si umed, lasati sa actioneze cca 20 min, apoi clatiti parul), etc.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

    Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
    Tocana taraneasca

    Tocana taraneasca

    Tocana taraneasca
    Cele mai apreciate rețete
    Biscuiti de la Bunica
    1
    Dulciuri

    Biscuiti de la Bunica

    Biscuiti de la Bunica
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    2
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Prajitura cu Branza de Vaci
    3
    Dulciuri

    Prajitura cu Branza de Vaci

    Prajitura cu Branza de Vaci
    Piept de pui cu sos gorgonzola
    4
    Mancaruri cu carne

    Piept de pui cu sos gorgonzola

    Piept de pui cu sos gorgonzola
    Placinta cu Branza si Stafide
    5
    Dulciuri

    Placinta cu Branza si Stafide

    Placinta cu Branza si Stafide
    Parteneri
    Tiramisu reţetă originală
    Bucataras.RO

    Tiramisu reţetă originală

    Tiramisu reţetă originală Este prima data cand fac tiramisu si mi-a iesit tare bun, nesperat de bun. Am folosit pentru...

    Tiramisu reţetă originală
    Cozonac oparit
    Culinar.RO

    Cozonac oparit

    Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

    Cozonac oparit
    Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
    Gustos.RO

    Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

    Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

    Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
    Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
    Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
    Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
    Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
    De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
    Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!