Peanut Butter Cookies (Biscuiti cu unt de arahide)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana unt de arahide
  • 100 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 zahar granulat
  • 1/2 zahar brun
  • 1 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Intr-un bol adaugati: untul de arahide, 100 g de unt pastrat la temperatura camerei, 1 ou
si 1 lingurita de esenta de vanilie.

Amestecati totul bine cu o spatula, lingura de lemn, sau chiar cu mixerul, pana oul este bin eincorporat in compozitie.

Adaugati 1/2 cana zahar granulat si 1/2 cana zahar brun.

Amestecati bine.

Iar acum, adaugati ingredientele uscare:
1 cana de faina, 1/4 lingurita sare si 1/2 lingurita praf de copt (le amestecati pe cele 3 ingrediente intr-un vas separat, dupa care le incorporati in compozitia formata mai sus).

Amestecatile bine si pregatiti-va sufleteste pentru a va crea buscuitii. Eu am luat o lingura de masurat si cu ajutorul acesteia am format bilutele, dupa care le-am dat traditionala forma de peanut butter cookies, apasandu-le cu furculita.

Bagati biscuitii obtinuti la cuptorul incins la 175*c pentru cca 7 - 10 min (depinde de la un cuptor la altul, de aceea va sfatuiesc ca dupa primele 5 min sa va tineti ochii pe cuptor si coookieeess, pentru a nu le arde din greseala).

Cand scoateti biscuitii de la cuptor sa ii lasati pe un gratar pentru a se racori si "aseza" pentru cca 10 min, pana cand acestia se intaresc, dupa care puteti lua biscuitii de pe foaia de copt cu foarte mare usurinta. Sa ii oastrati intr-un vas de plastic/sticla/ceramica, cu capac, pentru a ii pastra proaspeti cat mai mult timp.

Aceasta reteta are o vechime de peste 15 ani, care a fost pastrata si respectata cu sfintenie de familia mea si a unei prietene de-a mele din America.
Optional, cand formati bilutele, le puteti tavali prin zahar, iar dupa samle dati forma biscuitilor, cu ajutorul furculitei.

Sper ca aceasta reteta sa va innebuneasca si pe dumneavoastra, la fel de mult precum ne-a innebunit si pe noi.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!