Pizza dulce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pizza dulce

Ingrediente

  • Drojdie – 5 g
  • Apa calduta – 300 ml
  • Sare – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Faina calitativa – 700 g
  • Ulei – 50 ml
  • Malai – 2 lingurite
  • Gris – 2 lingurite
  • Pentru topping:
  • Mozzarella gourmet (pentru pizza) – 100 g
  • Camembert – 200 g
  • Capsuni – 400 g
  • Amidon – 1 lingurita
  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Ciocolata alba – 200 g
  • Mascarpone – 200 g
  • Zahar pudra – 170 g
  • Scortisoara – 1 lingura
  • Apa de trandafiri – 1 lingura
  • Afine – 100 g
  • Caise – 6-7 buc

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Blendati capsunile intr-un blender;
Amestecati-le cu lingurita de amidon si coaja de lamaie si puneti-le pe foc pana se incheaga putin;
Umeziti lama cutitului si taiati cubulete de camembert si mozzarella;
Pe blatul de pizza presarati cca 70 g de zahar pudra si lingura de scortisoara;
Peste acestea adaugati sosul de capsuni;
Apoi dispuneti egal pe toata suprafata pizzei cubuletele de camembert si mozzarella;
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Tocati caisele cuburi marunt;
Tocati cubulete de ciocolata alba;
Scoateti pizza din cuptor si puneti pe deasupra ciocolata alba si lasati-o sa se topeasca pe restul ingredientelor;
Adaugati apoi afine si caise;
Lasati-o sa se raceasca pe tocator;
Amestecati mascarpone cu 130 g de zahar pudra, apa de trandafiri si coaja de portocala si omogenizati-o bine;
Puneti compozitia intr-un poche si cand pizza s-a racit formati cuiburi din aceasta crema pe toata suprafata sa;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot
Bucataras.RO

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

O mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!