Prajitura cu Piersici in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Piersici in Aluat

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm diametru:
  • 200 gr de zahar tos (vezi nota 1)
  • 3 oua (vezi nota 2)
  • 110 gr faina de prajituri
  • 125 gr unt topit
  • cremos
  • 1 lingura cu praf de copt
  • 4 piersici parfumate dar nu foarte moi
  • sa le puteti taia cuburi cu un cutit
  • 1/2 pahar de lapte apare in reteta originala
  • dar eu nu l-am pus caci aluatul meu era oricum moale
  • l-am varsat in tava fara probleme

Mod de preparare

Nota 1: Mie imi plac prajiturile dulci, deci dupa gustul meu 200 gr zahar sunt perfecte insa fiecare face ce si cum vrea, puteti pune mai putin zahar

Nota 2: In reteta originala zicea sa batem albusurile spuma eu nu am facut asa si a iesit oricum foarte bine, deci din nou fiecare face ce si cum vrea rezultatul se vede oricum in poze

Incepem prin a spala, usca si taia cuburi piersicile, cine vrea poate sa le curete de coaja, eu am lasat coaja, caci nu era foarte groasa.

Incalziti cuptorul la 180°c si tapetati o tava de 24 cm cu hirtie de copt (hirtia o umeziti sub jet de apa la chiuveta apoi o stoarceti bine in pumn, o intindeti si o neteziti bine in tava, se va intinde perfect chiar daca o sa faceti citeva cute dar nu trebuie sa o decupati cum se face in mod clasic).

Apoi mixati intr-un castron untul cu zaharul pina devine cremos apoi adaugam ouale (intregi cum am facut eu sau numai galbenusurile cum scria in reteta originala). Cind ati obtinut o crema spumoasa adaugati faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, amestecati bine si adaugati albusurile spuma (in caz ca ati ales varianta cu albusurile batute separat, eu nu).

Adaugati cuburile de piersici si amestecati cu o lingura compozitia pe care o varsati in tava tapetata cu hiortie de copt (dar se poate si numai in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina sau cu biscuiti striviti sau cu pesmet).

Coaceti la 180°c, cel putin 30 minute, apoi verificati si cind e gata (faceti proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa uscata, adica nu cu aluat crud lipit de ea) scoateti tava din cuptor, stingeti focul si lasati sa se raceasca..
E un aluat cremos, umed si seamana putin cu cel care are iaurt in compozitie.

Servita dimineata la micul dejun sau ca si desert alaturi de putina frisca, inghetata sau simpla ... se maninca cu lingurita sau furculita de desert pentru ca este usor cremoasa nu o puteti taia felii ca pe chec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui umplut cu cartofi noi
Bucataras.RO

Pui umplut cu cartofi noi

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului....

Pui umplut cu cartofi noi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola