Prajitura cu Visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Visine

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 3 cani cu lapte (600 ml )
  • - 1 1/2 cani cu zahar (300gr )
  • - 1 cana ulei (am folosit de floarea-soarelui)
  • - sare (un varf de cutit)
  • - 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • - faina alba cat sa obtinem un aluat curgator (un pic mai gros decat smantana)
  • - 500 gr de visine fara samburi (puteti folosi orice fruct dupa preferinta si sezon, puteti adauga nuci, stafide, bucatele de ciocolata sau rahat)

Mod de preparare

Bun gasit!
Ieri dupa-amiaza vroiam sa lenevim si noi ca oamenii, mai ales ca vremea de afara nu ne-a dat de ales. Si deloc "surpinzator", primim un telefon prin care suntem anuntati ca vom avea o vizita (socrii mei). Si cum necum m-am vazut pusa in situatia sa pregatesc cate ceva rapid printre care si prajitura asta cu visine (in situatiile de genul asta incep cu desertul).

Am mixat rapid ouale cu sare si zahar, am adaugat alternativ laptele caldut si uleiul si faina proaspat cernuta pana am obtinut consistenta dorita. La final, am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am amestecat bine pentru ca bicarbonatul sa fie impanzit in toata compozitia.

Am turnat aluatul si am pus visinele intr-un strat uniform (daca sunt prea zemoase dati-le prin faina alba sau gris). Am copt-o aproximativ 35 de minute (coaceti dupa cum va cunoasteti cuptorul sau pana la testul cu scobitoarea).

Va doresc pofta buna!
Am folosit o tava de 30/20 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Cand s-a racorit o taiati romburi sau cum va place. o serviti pudrata alaturi de un pahar de suc, lapte sau de ce va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de clatite
Bucataras.RO

Tort de clatite

Of da, pentru concursul cu dragoste :))) In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

Tort de clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola