Tarta cu Ricotta si Fructe Confiate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Ricotta si Fructe Confiate

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 60 g unt
  • 500 g ricotta scursa bine
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri de apa foarte rece
  • 6 linguri faina
  • 100 g ananas confiat
  • 50 g stafide
  • coaja de lamaie dupa gust
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

1. Ananasul confiat se taie bucatele, fiecare dupa cum doreste.

2. Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand sunt mixate bine se adauga pe rand cate o lingura de apa foarte rece si se mai mixeaza 2 minute, dupa care se adauga pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 de grame si se bate albusul pana capata consistenta de bezea.

3. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul.

4. Adaugam peste galbenusurile mixate: ricotta bine scursa, fructele confiate, faina, coaja de lamaie si vanilia, amestecand pana la omogenizare.

5. In compozitia cu ricotta adaugam albusurile batute, amestecand usor de jos in sus.

6. Peretii tavii se ung cu putin unt. Biscuitii se sfarma bucatele mici si se amesteca cu untul rece taiat cubulete (eu am folosit biscuiti coconitos caci rezulta o foaie cu un gust delicos de cocos, dar puteti folosi de exemplu biscuiti digestivi sau simpli). Compozitia rezultata se intinde ca o foaie, direct pe fundul tavii, folosind mainile.. Peste aceasta foaie se toarna crema de ricotta.

7. Se coace intr-o tava rotunda cu diametrul 24 cm, la 170°c, pentru 55 de minute. Eu atat am copt, cred ca depinde si de cuptor, dar cand e coapta se crapa putin la suprafata si capata o culoare maronie placuta.

8. Dupa ce s-a copt, se lasa sa ce raceasca in cuptorul intredeschis. Se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar vanilinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert crumble cu capsuni
Bucataras.RO

Desert crumble cu capsuni

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost...

Desert crumble cu capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!