Tarta cu rubarba si cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu rubarba si cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • • faina - 200 g
  • • unt moale - 100 g
  • • lapte - 3 linguri
  • • oua - 1 buc
  • • zahar - 1 lingura
  • • un praf de sare
  • Umplutura:
  • • rubarba - 600 g
  • • cirese fara samburi - 500 g
  • • zahar gelifiant - 150 g
  • • gelatina granulata - o lingura
  • • scortisoara - 1 lingurita
  • • unt - 50 g

Mod de preparare

• Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale
• Inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati unso-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• Intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• Puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• Adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• La final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• Opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• Adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• La final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• Lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• Puteti orna cu frisca si frunzulite de menta

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tocanita de telina cu pui
Bucataras.RO

Tocanita de telina cu pui

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.    

Tocanita de telina cu pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!