• Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale
• Inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati unso-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• Intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• Puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• Adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• La final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• Opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• Adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• La final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• Lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• Puteti orna cu frisca si frunzulite de menta
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.
Tocanita de telina cu puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii