Tort Aniversar Copii cu Blat de Cacao si Crema Mascarpone

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Aniversar Copii cu Blat de Cacao si Crema Mascarpone

Ingrediente

  • blat:
  • - 6 oua
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • crema :
  • - 750 ml frisca lichida
  • - 750 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - zahar vanilat sau esenta vanilie
  • decor :
  • - 4 cutii togo
  • - 1 punga m&ms
  • - 1 imagine decor dupa preferinta

Mod de preparare

Preparare:
Mentionez avem nevoie de doua balaturi de aceeasi dimensiune eu am facut in tava de tort de 28 cm.
Prepararea blatului:
Se fierbe apa si se adauga peste cacao amestecand cu telul bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte. Galbenusurile se bat si ele pana se albesc cu 150 g zahar dupa care se adauga uleiul treptat ca la maioneza si cacaoa care intre timp s-a racit putin amestecand bine cu mixerul dupa care adaugam faina cu praful de copt cernute se bat bine sa nu ramana cocoloase.
Adaugati albusurile batute amestecand cu o lingura sau spatula se jos in sus pana se incorporeaza bine.
Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, forma de 28 cm, cuptorul la 180 grade pentu 40 min pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa un pic la racit in tava si dupa se pune pe un gratar la racit, si ne apucam sa facem al doilea blat identic ca primul.
De preferat este sa lasam blaturile la racit de pe o zi pe alta.
Cand sunt reci unul il taiem in trei parti si din celalalt decupam urechile si le taiem si pe acestea in trei parti egale. Restul de blat care ne ramane eu il congelez si fac cakepops.
Prepararea cremei:
Se bate frica bine si se da deoparte. Mascarponele se bate si el cu zaharul pudra si vanilia.
Se amesteca usor cele doua compozitii.
Asamblarea tortului:
Se aseaza pe un platou o bucata de blat si se pune un strat de crema uniform eu prefer sa folosesc posul si sa fac o spirala peste blat, se pune o alta foaie de blat si tot asa pana am asamblat tortul.
Dupa care se pozitioneaza urechile si se procedeaza la fel cu crema. La urma se imbraca tot tortul in crema ramasa si ne pregatim de decorat.
Eu am folosit togo de jur imprejur am fixat imaginea si dupa cu m&m am decorat restul tortului.
Se da la frigider cel putin o seara.
Mentionez ca blatul nu are nevoie de sirop este umed si perfect eu il folosesc la toate torturile de ciocolata.


Acest tort l-am facut de ziua baietelului anul trecut!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Cheesecake cu pere
Bucataras.RO

Cheesecake cu pere

Nu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)

Cheesecake cu pere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!