Tort cu Ciocolata si Capsuni

Complexitate
redusa
Tort cu Ciocolata si Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 7 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 100 g ciocolata amara
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri capucino rom
  • Crema:
  • - 500 ml frisca
  • - 500 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - 250 g capsuni
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 25 g gelatina
  • Glazura:
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 100 ml frisca lichida
  • Decor:
  • - 200 g capsuni
  • - ciocolata rasa dupa preferinta

Mod de preparare

Tapetam o forma de tort de 28 cm cu hartie de copt (forma trebuie sa fie cu peretii detasabili, intrucat vom folosi acesti "pereti" la ansamblarea tortului, mai tarziu).

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacaua cernute. La urma, de adauga ciocolata rasa pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine compozitia.

Se pune compozitia in tava si se coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit. Cand e rece se taie in doua.

Intre timp, pregatim siropul: se fierbe apa cu zaharul si se adauga capucino, amestecand bine. Se lasa la racit.

Crema:
Se bate bine frisca.

Gelatina se pune in apa sa se hidrateze (conform instructiunilor de pe plic).

Capsunile se spala, se scurg bine si se taie cubulete. Se adauga cele 4 linguri de zahar tos deasupra se amesteca un pic si se lasa 20 min sa iasa siropul din ele.

Mascarponele se bate cu zaharul pudra. Se adauga peste frisca batuta bine amestecand usor de jos in sus, apoi capsunile cu tot cu sirop. La urma, se pune si gelatina topita un pic la baie de aburi sau mw.

Se amesteca bine totul.

Pe un platou se pun "peretii" de la forma de tort in care am copt blatul.

Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga peste acesta toata crema niveland bine.

Se pune a doua foaie de tort si se insiropeaza cu siropul ramas.

Apoi, se topeste ciocolata cu frisca lichida la foc mic amestecand continuu.

Cand e gata se pune peste tort se niveleaza bine si se da la frigider de pe o zi pe alta. a doua zi se scot "peretii" formei si se orneaza cu capsuni intregi sau taiate in jumatate si ciocolata rasa daca va place.

E un tort racoros si delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Placinte cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinte cu branza si marar

Saptamina asta am tot poftit la dulciuri...ba la prajiturile lui Lavii, ba ale Doralindei, ba la placinta cu brinza a lui...

Placinte cu branza si marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola