Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr smanana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de visine:
  • 450 gr visine
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri amidon
  • cateva visine pentru decor
  • picaturi de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta.
Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri.
Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare.
Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri.
Aceasta compozitie o impartim in doua recipiente, in mod egal.
Tapetam o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu hartie de copt.
Turnam prima jumatate de compozitie, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. La fel procedam cu al doilea blat.
Le lasam sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati pe jumatate.
Crema:
Topim ciocolata alba pe baie de aburi, o lasa sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam frisca lichida, smantana, zaharul pudra si le mixam spuma.
Mascarponele il amestecam cu ciocolata topita, mixam putin, apoi adaugam frisca mixata, esenta si mai dam de 3-4 ori cu mixerul cat sa se omogenizeze.
Jeleul de visine:
Spalam visinele, scoatem samburii si indepartam coditele.
Le punem intr-o cratita mai groasa impreuna cu zaharul.
Le transferam pe foc, amestecam continuu pana se topeste zaharul.
Amidonul il desfacem in 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste visine, amestecam bine, lasam pe foc pana se ingroasa. In timp ce amestecam zdrobim cu lingura cateva visine.
In tava in care am copt blatul, punem folie alimentara.
Asezam primul blat, il insiropam putin (eu am facut un sirop din apa, vanilie si putin zahar pudra, dar se poate lasa si neinsiropat pentru ca blaturile sunt destul de aerate), ungem cu jumatate din jeleul de visine.
Punem jumatate din crema peste, o nivelam.
Asezam al doilea blat, insiropam, jeleul si restul de crema.
Dam tortul la rece pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Il scoatem din tava usor, il asezam pe un platou, decoram cu visine date prin zahar si picaturi de ciocolata.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Prajitura Raffaello
Bucataras.RO

Prajitura Raffaello

Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss          ...

Prajitura Raffaello
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!