Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Complexitate
redusa
Ceafa/Cotlet de Porc cu Piure de Telina si Piersici

Ingrediente

  • Marinada:
  • -6 catei de usturoi, pisati
  • -1 lingurita condimente pentru friptura
  • -50 ml sos de soia
  • -50 ml vin rosu sec
  • -4 linguri ketchup, pregatit in casa / din comert
  • -1 lingurita miere
  • Pentru carne:
  • -2- 4 linguri ulei
  • -600 g ceafa / cotlet fara os
  • -1 ceapa mare
  • -1 morcov
  • -½ ardei gras rosu, taiat fideluta
  • Piure:
  • -1 kg radacina de telina
  • -80 g unt
  • -100 ml smantana pentru frisca, neindulcita
  • -compot de caise / piersici
  • Altele:
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Amestecati usturoiul pisat, condimentul pentru friptura, sosul de soia, vinul rosu, ketchup-ul si mierea.

Puneti in marinada ceafa / cotletul de porc, taiat in felii potrivite, avand grija ca marinada sa acopere bine si pe toate fetele carnea.

Acoperiti vasul si dati la frigider pentru o noapte.

A doua zi, prajiti in ulei incins carnea scursa (pastrati marinada) pana ce se rumeneste frumos pe toate partile.

Taiati ceapa in felii mai groase, morcovul in bucati si puneti-le intr-un vas termorezistent.
Transferati deasupra zarzavaturilor carnea prajita si intercalati ardeiul taiat fideluta.
Adaugati putina apa (aprox 200 ml) si cateva linguri din uleiul in care s-a prajit carnea.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50 min, la 180 grade sau pana ce carnea si zarzavatul este facut.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Intre timp, puneti la fiert in apa sarata, telina curatata si taiata cubulete. Strecurati.
Adaugati 40 g unt, smantana pentru frisca si mixati pana devine cremoasa.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Pastrati la cald.

Scurgeti fructele din compot si apoi feliati-le.

Puneti la incins zeama de la compot impreuna cu restul de unt si lasati pe foc pana se reduce la jumatate.

Adaugati marinada si zarzavatul zdrobit de la friptura.

Aduceti la punctul de fierbere si mai lasati inca cateva minute la foc.

Treceti sosul printr-o sita (puteti sari peste aceasta operatiune).

Serviti carnea stropita cu sos, asezata pe un pat de piure de telina, impreuna cu felii de caise / piersici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Crema de Usturoi
5
Sosuri

Crema de Usturoi

Crema de Usturoi
Parteneri
Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"
Bucataras.RO

Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

Este prima data cand le incerc, au iesit foarte bune, insa bezeaua nu mi-a iesit tocmai grozav. Si asta cred datorita...

Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe