Ciocanele de Pui in Crusta

Complexitate
redusa
Ciocanele de Pui in Crusta

Ingrediente

  • -1 capatana de usturoi, zdrobit
  • -1 lingurita sare
  • -lapte, cat sa acopere carnea
  • -ciocanele de pui (6-8 buc)
  • Pentru crusta de mustar:
  • -4 linguri cu varf de mustar
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingura boia (dupa preferinte, puteti combina si cu putina boia iute)
  • -2 linguri ulei de masline
  • Pentru uns tava:
  • -unt

Mod de preparare

Frecati putin usturoiul zdrobit cu lingurita de sare.
Adaugati laptele, amestecati, apoi puneti ciocanelele de pui, avand grija ca acestea sa fie acoperite in intregime de lichid.

Lasati la marinat, cel putin 4 ore, in frigider, dar cel mai bine de seara pana dimineata, intorcand carnea de cateva ori in acest timp.

Crusta de mustar
Amestecati intr-un bol mustarul cu piperul, zaharul, boiaua si uleiul pana cand totul se transforma intr-o pasta groasa.

Scoateti ciocanelele de pui din marinada pe servetele absorbante si uscati bine carnea.
Treceti-le prin pasta cu mustar, astfel incat aceasta sa adere bine la carne, in strat gros si de jur imprejur.

Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt, unele langa altele, formand un singur strat.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea este facuta, iar crusta se rumeneste frumos.

In tot acest interval, intoarceti ciocanelele de cateva ori, dar numai dupa ce crusta de mustar din partea de deasupra a carnii s-a intarit si a prins culoare. Repetati pana cand ciocanelele sunt rumene pe toate partile.

Serviti cat sunt calde, alaturand garnitura si / sau salata / muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
Bucataras.RO

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Astazi vin cu o reteta ideala pentru caldura de afara, supa de rosii coapte cu usturoi, servita rece, cu legume proaspete gen...

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola