Cotlete Invelite

Complexitate
redusa
Cotlete Invelite

Ingrediente

  • -3-4 cartofi
  • -200 g branza de vaci grasa sau perle de branza cu smantana
  • -2 oua
  • -3- 4 catei de usturoi, tocati marunt sau trecuti prin presa
  • -100 g + 100 g cascaval ras
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -nucsoara, dupa gust
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • -8 felii cotlet de porc fara os / alta carne slaba
  • -unt
  • -2-3 linguri parmezan ras fin
  • -seminte de chimen sau boia dulce / iute, dupa preferinta
  • Pentru servit:
  • -cascaval ras
  • -250 ml smantana rece

Mod de preparare

Puneti cartofii in coaja, la fiert in apa sarata.

Scurgeti, curatati de coaja si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugati branza de vaci, ouale, usturoiul, 100 g cascaval ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara si patrunjel verde, dupa gust.

Omogenizati bine si lasati in asteptare.

Separat, bateti carnea cu ciocanul de snitele.

Sarati si piperati, dupa gust.

Asezati bucatile de carne condimentate, unele langa altele, astfel incat feliile sa nu se suprapuna prea mult, intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.

Puneti pe fiecare bucata de carne cate 1-2 linguri din amestecul cu cartofi rasi si presarati cu parmezan, apoi cu seminte de chimen / boia.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce carnea este facuta si cartofii incep sa prinda deasupra o crusta.

* Atentie. Feliile de cotlet se gatesc repede. Urmariti indeaproape culoarea crustei de cartofi si branza; cand aceasta se rumeneste usor la margini inseamna ca este gata.

Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati cu restul de cascaval ras (100 g) si dati din nou la cuptor pana ce acesta se topeste si se aureste frumos.

Serviti cotletele cat sunt calde, punand deasupra fiecarei felii de carne putin cascaval ras si cate 1 lingura de smantana.
Langa ele merg bine muraturile sau salatele asortate de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
Bucataras.RO

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella

Dacă vrei să te bucuri de un "fast food" delicios chiar la tine acasă, atunci această rețetă de snițel cu...

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!