Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia

Complexitate
redusa
Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia

Ingrediente

  • Pentru saramura
  • -¼ paharel sare grunjoasa
  • -3 linguri zahar brun
  • -1 lingurita cimbru, uscat
  • -½ lingurita piper negru, macinat
  • -¼ lingurita salvie uscata
  • -2 frunze de dafin, maruntite
  • Pentru carne
  • -6 felii de cotlet / ceafa ( dezosate)
  • -¼ cana faina alba
  • -3 linguri ulei
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 ceapa mare, taiata in doua, apoi in felii subtiri
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -½ cana vin alb
  • -2 linguri capere sau masline ( taiate felii)
  • Pentru sos
  • -2 linguri smantana
  • -1 lingurita amidon, optional
  • Pentru servit
  • -patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie

Mod de preparare

Pentru saramura
Amestecati sarea cu zaharul intr-un castron mai mare, turnati 1 cana apa fierbinte si amestecati pana se dizolva zaharul.
Puneti inca 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia, frunzele de dafin si omogenizati.
Adaugati feliile de cotlet, avand grija ca acestea sa fie complet acoperite de lichid.
Dati vasul acoperit la frigider pana a doua zi.

Pentru carne
Scoateti cotletul din saramura si stergeti-l bine.
Treceti bucatile de carne prin faina.
Prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins, la foc mare, cate 4 min pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Scoateti-le pe o farfurie si piperati-le putin.
Prajiti apoi ceapa in uleiul ramas de la carne pana se rumeneste frumos.
Turnati vinul si ½ cana apa si lasati sa fiarba la foc mare pana ce lichidul se reduce la jumatate ( cca 4 min).
Adaugati caperele / maslinele, cotletul prajit, reduceti focul si lasati sa fiarba incet, acoperit, 10 min.
Intoarceti cotletele pe partea cealalta si lasati vasul acoperit sa fiarba inca aproximativ 10 min
sau pana ce carnea este facuta.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Pentru sos
Mariti focul sub tigaie, adaugati ¼ cana apa si aduceti compozitia la punctul de fierbere.
Separat, amestecati amidonul cu smantana, adaugati-o in tigaie si lasati la foc mic pana se ingroasa putin, amestecand mereu ( daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon).

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cotlet stropit cu sos si presarat deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie.


Puteti asocia cu o garnitura din cartofi sau orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cozonac evantai cu scortisoara
Bucataras.RO

Cozonac evantai cu scortisoara

Un cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta...

Cozonac evantai cu scortisoara
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!