Paste cu legume la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paste cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov taiat rondele;
  • 200 g paste;
  • 200 g masline slab sarate;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • 2 felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare;
  • un varf de lingurita vegeta de legume;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • 100 g cascaval ras;
  • Cateva frunzulite de busuioc proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele si 1 lingurita rasa de sare si un varf de lingurita de vegetase acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

Intre timp, punem pastele la fiert. Nu trebuie fierte mult, pentru ca le vom da si la cuptor, mai tarziu.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se adauga 2 felii de lamaie, care se lasa pentru 2 minute, apoi le scoatem, pentru a nu face mancarea acra.

Se scurg pastele de apa si se adauga peste sosul nostru, amestecam bine, apoi le punem intr-o cratita rotunda unsa cu putin ulei. Adaugam cascavalul ras.

Se da la cuptorul preincalzit, la doc mediu, pentru 15 minute.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Gem de merisoare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Gem de merisoare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merisoarele, aceste minunatii ale naturii cu gust dulce-acrisor-amarui, cu diverse proprietati benefice sanatatii, cuprinse...

Gem de merisoare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!