Salata de Paste cu Pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de Paste cu Pui

Ingrediente

  • - 300 g de paste colorate;
  • - 1 piept de pui potrivit;
  • - 1 conserva mica de porumb dulce;
  • - maioneza de care va place;
  • - sare;
  • - piper Pentru maioneza:
  • - 3 oua (2 galbenusuri fierte tare si 1 ou crud cu tot cu albus) ;
  • - o lingurita de mustar;
  • zeama de lamaie si ulei dupa preferinta

Mod de preparare

Ca fiecare bucatar, imi place si mie sa experimentez din cand in cand asocieri de ingrediente.

Si dupa cum stiti si voi, cei care imi urmariti si rasfoiti retetele, ma axez pe mancaruri de familie care au gust bun dar nu si bun gust si aici ma refer la aspect. Retetele sunt reusite, chiar foarte bune si chiar daca au comentarii nu sunt pentru frumusetea lor, ci pentru arta conversatiei. e drept, nici nu imi place sa le moderez (" fardez") pentru ca le apreciez asa cum sunt, " naturale"!


Punem la fiert carnea si indepartam spuma formata. Fierbem la foc mic pana se patrunde bine. Cand este gata o scoatem din zeama si o lasam la racit. o taiem in cubulete potrivite ca marime.

Separat, fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj.

Maioneza (o prefer pe cea facuta in casa) am preparat-o din 3 oua (2 galbenusuri fierte tare si 1 ou crud cu tot cu albus), o lingurita de mustar, zeama de lamaie si ulei dupa ochi, pana a iesit o pasta ferma si gustoasa. Eu o consider oarecum dietetica dar daca tineti cura, regim sau nu va plac sosurile grase puteti pune in compozitie cateva linguri de iaurt natur (fara arome).

Intr-un vas incapator punem cubuletele de carne, pastele fierte, boabele de porumb (eventual scurse, dac nu sunt in vid) si amestecam usor. Adaugam sosul maioneza dupa gust si preferinta!

Se face destul de rapid, cu minim de efort si investitii.

Va doresc pofta buna si va astept cu impresii! >: d

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert placinta cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...

Desert placinta cu mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola