Acu-i acu!

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Acu-i acu!

Mesajde albinuzza » 24/05/2007 01:46

Iata ca am gasit in micutul Cipru si martipan.Dar nu pare gata de facut flori!Scrie Pate d'almonds!
Stie cineva care e procedura?Ar mai trebui ceva?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/05/2007 02:30

Albinutza .. daca arata ca o plastilina e ok ... din ele se modeleaza flori, fructe ... etc .. vezi ce scrie la ingrediente ar tb sa contina: migdale, albus de ou si zahar + glucoza .... dc le are pe toate e gata de modelat .. dc sunt numai migdalalele pure macinate adaugi tu restul ...

Nu poate sa semene prea mult cu ce fac fetele ( pasta de zahar sau pasta de lapte praf .. alea sunt tari , si dc nu sunt tari imediat se intaresc in timp si sunt mai mult de frumusete ... insa din migdale e adavaratul martipan ...)

uite cantitati dupa o reteta siciliana ... acolo e mama martipanului italian .. se fac ornamentele pt casata si se fac dulciuri pt sarbatori in forma de fructe ...sau flori... apoi tot pe acolo cred ca s.au nascut si bomboanele folosite pe la nunti, botezuri si alte cumetrii ...

250 gr migdale macinate ca o faina
250 gr zahar macinat si el
si alte 200 gr zahar pudra cumparat asa ( sa aiba amidon in el)
2 albuse usor batute ( nu spuma)
1 lingura de apa de flori de portocal
1 lingura de glucoza ( e lichida ca o miere)

le amesteci toate si iti rezulta ceva ca o plastilina .. pui in folie si lasi la frigider .. apoi dc vrei culori.. imparti si colorezi cu coloranti de la alimentara fiecare bucatita ---

si asta e toata reteta ...

ps in loc de apa de trrandafiri poti pune apa normala

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 24/05/2007 07:37

Are dreptate Crista. Daca e deja ca o plastilina, inseamna ca e gata preparat si te poti apuca de modelat. depinde cum e soiul tau, poti adauga cateva picaturi de ulei ca sa nu fie f. casant si sa poti sa-l modelezi, si coloranti alimentari ( pui cu varful scobitorii cate putin si apoi o framanti ca pe plastilina. Tine-l tot timpul acoprit cand nu lucrezi cu el, ca altfel se usuca. Daca nu e prea tare, trebuie framantat cu zahar pudra si glucoza si cateva picaturi de ulei. Eu nu stiam de albusuri, dar incearca reteta Cristei, stiu ei ce stiu.
Problema cu martipanul e ca are o culoare ca untul, nu e perfect alb, asa ca si culorile nu o sa iasa la fel ca la pasta de zahar sau lapte praf. Si e mai casant si lipicios, sau cel mai putin asa mi s-a parut mie.
Daca ai chef sa te joci si sa incerci, vezi ca eu am pus o pasta facuta cu marshmallows si Carmen a pus o reteta de pasta de zahar ( dar eu sunt lenesa si de aia am gasit varianta cu bezea topita).

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Multam!

Mesajde albinuzza » 24/05/2007 10:17

Multam,fetelor!
Asa este,un pic mai moale!
Deci asta era!Acum sa vad de sirop de glucoza!E o chestie 'golden syrup' care mi s-a spus ca e ce caut!
O sa vin cu poze peste o luna!

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 24/05/2007 11:31

Alinuto, nu stiu de care ai tu, dar uite de care e pe aici pe la noi. GAsesti aici site-ul producatorului www.odense.com si asta e linkul pt. decoratiile de marzipan. Ei folosesc marzipanul, nu pasta de migdale, pt. ca marzipanul e deja pregatit: http://www.odense.com/marzipanrecipes.cfm


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator