Anghinare-Artichoke

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuli8700
Incepator
Mesaje: 150
Membru din: 06/09/2006 06:20
Localitate: CIPRU, Pafos

Mesajde iuli8700 » 29/03/2007 03:48

Crista, link-ul asta nu ne duce direct la pasii de care zici si din cauza limbii m-am ratacit nestiind unde sa caut. Ar trebui sa ne dai mura-n gura ca la prosti :P Nu ca n-as stii cum sa curat anghinarea dar eram curioasa :D

Albinuzza, anghinarea este foarte buna si asa proaspata, curatata cu sare si lamaie ... mai ales pentru dieta.
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

bun

Mesajde albinuzza » 29/03/2007 04:05

De mancat tot mananc ca sunt curioasa din fire!Mai am eu experiente la activ cu dureri de stomac si alte cele:))))

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/03/2007 04:05

acum am vazut si eu ca te arunca in pagina principala

buna ziua am dat belea am capatat :P ...

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 29/03/2007 04:18

eu aghinarele le curat de tot (ramane numai palaria) , le fierb , si le fac omeleta. Pui ardei rosu si verde taiat feliute subtiri le calesti in putin ulei , apoi pui si aghinarele , le calesti si pe ele si pui ou , batut ca la orice alta omeleta. Mai poti pune si cartofi prajiti in omeleta.
Si mai fac si ca o mancarica ( calesti o ceapa marunt, pui cartofii taiati in 4 , aghinarele si apoi le stingi cu apa. Cand s-au fiert , separi doua oua ,bati albusul spuma, apoi pui si galbenusurile, zeama de la 2-3 lamai, zeama fierbinte de la mancare, si amesteci. Torni sosul peste mancare si mai lasi pe foc doar sa se incalzeasca.). Sper sa intelegi ceva.
Fişiere ataşate
avgolemono.jpeg
avgolemono.jpeg (50.87 KiB) Vizualizat de 2643 ori
aghinare cu cartofi.jpeg
aghinare cu cartofi.jpeg (61.7 KiB) Vizualizat de 2643 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/04/2007 11:52

Eu anghinarea o fac fiarta in apa,sare,putin ulei de masline, un catel de usturoi si patrunjel.Asa este mai dietetica.
Fac anghinare cu besciamella;dupa ce am fiert anghinarea,asa cum am scris inainte,pun bucatile cu putin sos de la fiert iar deasupra torn besciamella si putin parmezan ras ,apoi o dau la grill,pana se rumeneste.
Apoi fac anghinarea prajita ca in reteta postata catva timp in urma.
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... re_prajita


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator