Anghinare prajita

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Anghinare prajita

Mesajde nicoleta64 » 17/01/2007 04:17

Aceasta reteta am invatat-o aici in Italia.Sigur o parte din voi o cunosc.Pentru cine inca nu o cunoaste, iata reteta:

4 buc.anghinare
1 ou
faina
ulei pentru prajit
sare
Se curata anghinarea de foile externe(doua-trei straturi maxim),se taie partea de dedesubt iar la urma varful dela anghinare, circa un sfert.
Apoi se scobesc dedesubt si se taie in patru.
Se dau bucatile prin faina si ou si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Se scurg pe hartie de bucatarie, se sareaza; se serveste calda.
Fişiere ataşate
2..jpg
2..jpg (61.82 KiB) Vizualizat de 7385 ori
1..jpg
1..jpg (47.54 KiB) Vizualizat de 7385 ori
Ultima oară modificat 19/05/2008 09:43 de către nicoleta64, modificat de 3 ori în total.

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 17/01/2007 11:08

Imi permit sa dau un sfat celor care gatesc anghinare.Dupa ce se curata de foile exterioare se recomandata a fi puse citeva minute in apa cu zeama de lamiie.Asa nuexista posibilitatea de a capata acea negreala specifica oxidarii.
Iulia Cristina

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 17/01/2007 11:09

Nicoleta , sincera sa fiu nu am mancat niciodata anghinare facuta asa ! Nu stiu prea multe retete cu anghinare si poate de aceea!! :D Oricum aveam maine un drum de facut la Metro si am sa iau si eu daca am sa gasesc !! :wink: Am sa fac reteta as a cum ai scris-o tu si am sa-ti spun cum a iesit ! N-am sa pun poze ... ca cine stie ce-o iesi .. :oops: ...nu de alta dar sa nu-ti stric frumusete de poze.... :D . Arata tare bine la tine :o , felicitari !! =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 18/01/2007 08:59

simplu si bun,brava!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/01/2007 09:28

n-am mancat niciodata! am crezut ca nu e destinata consumului :P
dar pot sa vin in vizita... :?

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/01/2007 09:34

alexia291101 scrie:Imi permit sa dau un sfat celor care gatesc anghinare.Dupa ce se curata de foile exterioare se recomandata a fi puse citeva minute in apa cu zeama de lamiie.Asa nuexista posibilitatea de a capata acea negreala specifica oxidarii.


Cunosteam si eu chestia cu apa si lamaie dar la aceasta reteta nu am facut niciodata deoarece am considerat ca nu este nevoie.Se face asa repede,dupa ce ai taiat in acelasi timp in patru, le dai deja prin faina si ou si le pui sa se friga toate in tigaie ca nu au timp sa se oxideze.
Ai dreptate, la alte retete este valabil acest sfat. :peace:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/01/2007 11:08

cara scrie:n-am mancat niciodata! am crezut ca nu e destinata consumului :P
dar pot sa vin in vizita... :?


Nici eu nu am mancat asa ceva cand eram in tara.Auzisem de anghinare dar nici nu stiam cum arata.Este putin amaruie dar fripta sau fiarta(cu apa,putin ulei,patrunjel si un catel de usturoi) si apoi pusa la gratinat cu sos besciamel si parmigiano ras ii mai i-a din gustul putin amarui.
O reteta buna a dat si Angelique, cu cartofi la cuptor.Este la "retete ilustrate,pag.2"
IN vizita poti veni! :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/01/2007 11:37

Mona S P scrie:Nicoleta , sincera sa fiu nu am mancat niciodata anghinare facuta asa ! Nu stiu prea multe retete cu anghinare si poate de aceea!! :D Oricum aveam maine un drum de facut la Metro si am sa iau si eu daca am sa gasesc !! :wink: Am sa fac reteta as a cum ai scris-o tu si am sa-ti spun cum a iesit ! N-am sa pun poze ... ca cine stie ce-o iesi .. :oops: ...nu de alta dar sa nu-ti stric frumusete de poze.... :D . Arata tare bine la tine :o , felicitari !! =D> :hug: :flower:


Reteta este f.simpla,important este sa-ti placa anghinarea,asa cum sti este putin amaruie.Prajita o mananc si eu cu placere,mi se pare mai putin amara. :roll:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator