Aperitiv cu dovlecei... sau alte legume

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/05/2008 04:30

christeli scrie::) Eu ma gandisem la bureti proaspeti.


NU stiu ...eu i-as inabusi putin inainte...cu usturoi .

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 30/05/2008 04:33

Cred ca asa voi face. :flower: :hug:
Christeli

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 31/05/2008 01:19

felicitari Nico =D> , mie imi plac amandoua , e o mancare usoara de vara :flower: :flower:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 01/06/2008 10:19

Nico super arata! Eu sunt pentru cea cu ardei ( e leguma mea preferata) dar si cu dovlecei arata bine! As incerca chiar un mixt ardei dovlecei! De ce nu?

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 01/06/2008 02:13

Ambele varinate arata excelent ! Le voi incerca pe ambele; bravos !!! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/06/2008 09:53

Tina...sa sti ca-i buna si a doua zi, ramane moale. :)
Adry ,cum sa nu...ar merge bine cu ardei si dovlecei impreuna. :roll:
Thea, dupa mine ii v-a place si lui Sonia...mofturosului meu i-a placut. :hug:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 10/07/2008 11:31

Eu cum n-am vazut reteta asta? :x Noroc ca e reteta saptamanii, ca altfel nu cred ca mai dadeam de ea.
Sigur am s-o-ncerc. :lol:
Mooama-mi ploua-n gura deja. :buuun:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

popesculiviu
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 23/02/2014 09:03

Re: Aperitiv cu dovlecei... sau alte legume

Mesajde popesculiviu » 23/02/2014 09:47

nicoleta64 scrie:Dintr-un site/blog italian, am gasit aceasta reteta; se poate face si cu alte tipuri de legume, ardei gras, vinete, ceapa...
Eu am facut-o si cu ardei gras si mi-a placut foarte mult.

Ingrediente:

* o cutie mica de iaurt simplu (150 gr.)
* 2 cutii faina...folositi ca masura ,cea de la iaurt.
* 1/2 cutie de ulei de masline
* 2 oua
* 1 plic praf de copt pt.tarte si aluaturi sarate si pizze / puteti folosi un praf de copt clasic, dar fara sa fie vanilat )
* parmezan ras ...cat doriti...eu am pus 40gr./sau cascaval ,branza rasa
* 600gr. dovlecei
* 1-2 catei usturoi
* 2 linguri ulei masline
* oregan
* sare
............................................

Taiati dovlecelul in rondele destul de subtiri, puneti uleiul si usturoiul in tigaie, si dovlecelul taiat ,rumeniti putin, apoi adaugati putina apa si inabusiti pana cand se inmoaie dovlecelul. Scoateti usturoiul, sarati si lasati sa se raceasca,sa se scurga de apa care lasa. Intre timp amestecati bine , iaurtul , ouale, uleiul, parmezanul, faina , praful de copt si adaugati sare dupa gust. Cand dovleceii s-au racit ii uscam putin pe un servet de hartie de bucatarie…asa nu raman prea uzi ,apoi ii introducem in compozitia de mai sus. Tineti o mica parte, de pus deasupra. Compozitia o puneti intr-o forma rotunda cu un diam.de circa 20-24 cm. unsa cu putin unt si presarata cu faina, deasupra puneti dovleceii tinuti deoparte , preparati oregan ; bagati in cuptor la o temperatura de circa 180°-200°C, 30-40 minute...sau pana cand vedeti ca este gata. Puteti folosi deasemenea si o forma de chec.

In loc de dovlecei ,puteti folosi si alte legume ,ardei gras, ceapa, vinete.
La cea cu ardei, se pun 2 ardei grasi mai mari rosii/galbeni, taiati fasii, apoi caliti ca dovleceii.
=D> =D> =D> =D>

popesculiviu
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 23/02/2014 09:03

Re: Aperitiv cu dovlecei... sau alte legume

Mesajde popesculiviu » 23/02/2014 09:49

nicoleta64 scrie:
christeli scrie::) Eu ma gandisem la bureti proaspeti.


NU stiu ...eu i-as inabusi putin inainte...cu usturoi .
:master: :master: :master: :master:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori