biscuiti cu zahar brun

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

biscuiti cu zahar brun

Mesajde thea » 31/07/2007 10:44

I-am numit asa pt. ca asa cred eu ca sunt facuti cu zahar bun ; sunt niste biscuiti excelenti care i-am cumparat din Italia; Sonia ii mananca cu placere si punga se termina :? asa ca am facut foto dupa reteta de pe punga si poate ma ajuta fetele din italia cu o traducere :wink: ; multumesc , :flower:
Molinettii - ricetta rustica con grano saraceno e zuccchero di canna - trimit si poza - precis ca-i cunoasteti :D
Fişiere ataşate
reteta de pe punga.jpeg
reteta de pe punga.jpeg (51.82 KiB) Vizualizat de 4314 ori
paste.jpeg
paste.jpeg (48.05 KiB) Vizualizat de 4314 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/07/2007 11:41

INGREDIENTE: 500 gr faina 00, 80 gr fulgi de ovaz macinati, 65 gr faina de hrisca , 140 gr de margarina, 40 gr de unt , 120 gr zahar de trestie ( brun), 90 gr zahar tos, 1 ou, 80 gr lapte proaspat, un plic de praf de copt pt dulciuri ( asta are 16 gr am verificat ), un praf de sare

Freci margarina cu zaharul alb ( tos) si cu cel brun pina cind se obtine o crema moale. Adaugi oul, untul inmuiat ( asta inseamna ca tb sa fie ca o crema din aia de dat pe fata 8) ) si laptele, apoi fainele, fulgii de ovaz si praful de copt. Framinti cu mina coca pina cind se obtine un amestec fara cocoloase. Intinzi coca pina ajungi la o grosime de 7 mm, tai biscuitii cu forma. Pudrezi cu zahar brun, pui pe o tava unsa cu unt si pui la cuptorul gata incalzit la 180 ° C pt 20-25 min.

Pt un desert mai apetisant, servesti biscuitii Molinetti cu o crema de vanilie calduta si un praf de scortisoara

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 31/07/2007 10:02

Crista , multumesc multumesc !!! am toate ingredientele acasa mai putzin zaharul brun ; maine voi cumpara si zaharul brun si voi face impreuna cu Sonia biscuitzii : de obicei, eu fac aluatul , il intind iar ea alege formele si taie din coca apoi le pune in tava( de multe ori le scapa cu oul in jos :P , atunci cand facem cornuletze unse cu ou deasupra... eu nu ma supar pe ea, o las ca mi-e tare drag cand o vad cum meshtereste ea prajiturelele; le si mananca mai cu pofta caci sunt facute de ea :D ) ; profitam de vremea racoroasa si vom coace maine si voi trimite si poze; merci , esti dragutza :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/08/2007 07:14

asa e si frumos pt o mica gospodina :P .... si noi mesteream pe linga mama si asteptam castronul si lingura cu crema sa il lingem inainte de a fii spalat =)) =))

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 01/08/2007 11:46

Thea, chiar sunt curioasa daca-ti ies.La urma urmei de ce nu :wink:
Crista n-as fi stiut nici in ruptul capului ca grano saraceno e hrisca :shock: .
Ma gandeam ca e un produs din Italia de nord si nici decum ca e si la noi si lumea il are in casa :? (de ex Thea)

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 01/08/2007 12:09

adry scrie:Thea, chiar sunt curioasa daca-ti ies.La urma urmei de ce nu :wink:
Crista n-as fi stiut nici in ruptul capului ca grano saraceno e hrisca :shock: .
Ma gandeam ca e un produs din Italia de nord si nici decum ca e si la noi si lumea il are in casa :? (de ex Thea)


Adry , la noi au aparut multe magazine naturiste (asa le zice pe aici) si eu cum mereu caut tot felul de ceaiuri speciale(degeaba ca nu sunt :x ) am gasit fainurile astea: din hrisca, din naut; din gluten etc; hrisca imi place foarte mult-prima data am mancat hrisca intr-un local din Polonia unde am comandat total aiurea (nu stiam poloneza iar chelneritza nu stia engleza :P ) si mi-a adus hrisca fiarta cu shunculiza -delicios! ; folosesc de ex. mei in loc de paste la supa , iar cand fac paine mai pun si alte fainuri pe langa cea alba; na... incerc si eu tot felul de combinatzii :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/08/2007 12:17

pai THEA il are de la plafar precis .... in casa ar putea sa il aibe numai prin moldova ca acolo cica se foloseste ( am citit eu pe net, ca moldovenii lipsesc cu desavirsire din arborele meu genealogic :P si deci n.as fii avut altfel asemenea informatie pretioasa =)) ) ....


ps .. vezi dc nu " vizionezi " dictionarul culinar ( in it e complet - zic eu )
http://www.reteteculinare.ro/dictionar/

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 01/08/2007 12:45

Cum arata aceste cereale nu stiu (hrisca-grano saraceno)dar acu' intru pe google sa-l vaz "desenat" Stiu in schimb ca rezulta o faina neagra din care in nord Italia se fac niste paste numite "pizoccheri".Eu le-am cumparat doar odata si le-am gatit cum scria pe pachet cu varza si cartofi.Pot sa zic ca mi-au placut dar sunt putin inecacioase. A trebuit sa-i manancac singura ca n-au avut succes :D .
Crista ai facut bine ca mi-ai atras atentia asupra dictionarului! E drept ca nu l-am deschis niciodata dar m-am dus fuguta acum :lol: Hrisca nu e mentionata :cry: :cry: :cry:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/08/2007 01:17

vai ce rusine ... stai ca o pun acusica ...mersi ...

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 02/08/2007 09:37

Si mie imi plac mult acesti biscuiti,ii mananc dimineata la cafeaua cu lapte. :roll:
Thea,sunt curioasa sa vad cum iti ies biscuitii...asa ii fac si eu.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori