Bucatarie franceza, italiana, japoneza etc

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Bucatarie franceza, italiana, japoneza etc

Mesajde adi » 08/03/2006 01:18

Vreau sa pun in sectiunea Restaurante la specific cate ceva despre fiecare bucatarie. Dar cum experienta mea in Restaurante se reduce la Pizza si Shaworma am nevoie de oleaca de ajutor de la cei care s-au delectat cu bucataria internationala.

Ce specific au, ce e caracteristic, eventual mancaruri caracteristice pentru:
Bucataria Chinezeasca
Bucataria Italiana
Bucataria Frantuzeasca
Japoneza
etc.
Ultima oară modificat 08/03/2006 01:38 de către adi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/03/2006 01:26

eu te-as putea ajuta in ceea ce priveste bucataria italiana ..dar nu am inteles exact ce doresti!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 08/03/2006 01:37

Ceva de ex ca la :
http://www.reteteculinare.ro/restaurante/japonez/

dar pe intelesul tutoror. + de exemplu mancarurile traditionale + cum le place sa gateasca aceste mancaruri etc. Ce ar trebui sa stiu inainte sa intru intr-un restaurant italian - tot ce crezi ca ar fi interesant privind bucataria italiana - sau pur si simplu obiceiuri legate de ea.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/03/2006 01:54

bucataria italiana are la baza simplicitatea...
unul dintre ingredientele de baza este ulei de masline fara de care un restaurant italian nu poate sa se numeasca asa
unmeniu tipic italian(de restaurant) este constituit de un Antipasto(aperitiv) care poate fi cald sau rece,de cele mai multe ori e constituit din zarzavaturi ,verdeturi masline,mici pestisori sau fructe de mare preferabil griliate si acoperite cu ulei masline si suc de lamaie
Felul unu -de cele mai multe ori se serveste pasta cu sos de rosii ,sau orez cu verdeturi iar iarna se mai servesc si asa numitele "zupe".Se obisnuieste sa se presare parmezan peste pasta ,orez sau zupe
Felul doi-se folosesc carnuri,peste acompaniate de salate sau verduri fierte
dupa felul doi se mai serveste salamuri de diferite tipuri si branzeturi
se inchide pranzul cu un dulce acompaniat de un vin dulce si sorbeturi
acestea e un meniu care specific, se obisnuieste in ocazii speciale ,e posibil sa intalnesti chiar si obiceiul de a fi servit cu 2-3 tipuri de pasta si 2-3 tipuri de felul doi
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 08/03/2006 03:00

Multumesc Angelique. :master: :master: :master:

Deja am postat.
http://www.reteteculinare.ro/restaurante/italian/

Astept ajutor si la celelate buctarii de la cine poate ;)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/03/2006 03:05

cu placere!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori