Cateva preparate de Craciun

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Cateva preparate de Craciun

Mesajde roxanavmv » 27/12/2007 08:30

Sa incep cum se cuvine: multumesc din suflet Leila, pt. sfaturi si indicatii, si ca mi-ai dat curajul sa incerc sa fac de toate, spre bucuria imensa a sotului si a prietenilor :pup: :hug:
Am facut sunca - la saramura 12 zile cu usturoi si cimbru, apoi din lipsa de afumatoare si pt. ca n-am vrut sa platesc amenzi si sa dorm la politie, am renuntat la orice aranjamente pe balconasul meu (de 1.5 x 3m, cu gard de lemn, la parter) si am fiert-o cu foi de dafin si boabe de piper.
Am facut carnati care puteau sa iasa mai buni daca as fi avut mai multa grasime, sa fie mai pufosi, dar altfel la mirodenii i-am nimerit binisor.
Toba e minunata, si ideea cu sticla trebuie patentata, toti au fost super incantati si nu le venea sa creada ce bine arata.
Piftie am mai facut si nu mi se mai pare asa mare lucru, dar nu pot s-o las afara, mai ales ca poza e asa de artistica, facuta repede ca sa nu-i incurc la servit :blushing: :D
Sarmalele au fost bunicele rau, din 68 mai am vreo 25, si aseara nici nu am avut timp de mamaliga, asa flamanzi eram cu totii.
P.s. carnatii cu boia sunt cumparati, o minunatie de la magazinul polonez unde suntem clienti model de 6 ani de zile.
Nu sunt ele mari poze, dar asa stiti ca nu e doar lauda, ci am mai si gatit cate ceva zilele astea. Problema mea e ca dupa post, am probleme cu stomacul, de cate ori am mancat pana acum am facut asa o indigestie, si nu pot manca decat putin, si stiu ca e spre binele meu dar mi-era asa pofta de toate, si moderatia nu face parte din felul meu de a fi, dar se pare ca asa trebuie.
Si desi am vrut sa numesc subiectul "de-ale porcului", trebuia sa va arat cu ce mi-am pierdut eu o buna parte din timp si am schimbat titlul, ca sa va arat tortul ce l-am facut pt. masa de ajun. Acelasi tort de ciocolata, numai ca desi am framatat fondantul si ar fi trebuit sa-l imbrac in fondant, am intrat in criza de timp si am imbracat tortul in ganache de ciocolata si am folosit numai globurile si acadelele facute din fondant pt. decoratii. Sectiune nu am, dar arata ca oricare din celelalte pe care le-am facut inainte.
Fişiere ataşate
christmas cake 2007.jpg
christmas cake 2007.jpg (45.29 KiB) Vizualizat de 46189 ori
sarmale 3.jpg
sarmale 3.jpg (31.67 KiB) Vizualizat de 46189 ori
sarmale 2.jpg
sarmale 2.jpg (29.26 KiB) Vizualizat de 46189 ori
sarmale 1.jpg
sarmale 1.jpg (38.49 KiB) Vizualizat de 46189 ori
piftie de porc.jpg
piftie de porc.jpg (21.98 KiB) Vizualizat de 46189 ori
toba, sunca si carnati unguresti 1.jpg
toba, sunca si carnati unguresti 1.jpg (38.25 KiB) Vizualizat de 46191 ori
toba.jpg
toba.jpg (25.91 KiB) Vizualizat de 46191 ori
sunca dupa saramura.jpg
sunca dupa saramura.jpg (32.84 KiB) Vizualizat de 46191 ori
carnaciori de casa.jpg
carnaciori de casa.jpg (28.84 KiB) Vizualizat de 46191 ori
carnati de casa 3.jpg
carnati de casa 3.jpg (32.88 KiB) Vizualizat de 46191 ori
carnati de casa 2.jpg
carnati de casa 2.jpg (34.2 KiB) Vizualizat de 46191 ori
carnati de casa 1.jpg
carnati de casa 1.jpg (32.6 KiB) Vizualizat de 46191 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 27/12/2007 09:56

pai eu cu cine vorbeam? norocul nostru ca a ajuns pachetul cu sarmale. da' toba asa reusita tot nu avem :x cum ai facut-o in sticla?

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 27/12/2007 10:17

Scuze Ioana, am vazut postul tau dupa ce eu incarcasem pozele, si de-aia nu am mai zis nimicutza, mai bine m-am facut ca ploua :paguba:
Toba in sticla dupa ideea Leilei: in loc de matz sau stomac, de care eu nu am gasit, pui toata carnita intr-o sticla de 2 litri la care ii tai gatul, si adaugi putina zeama pt. gelatina, apoi o acoperi cu plastic si o dai la frigider. Leila a pus si o punga de plastic inauntru, dar eu am uitat, dar nu i-am dus lipsa.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/12/2007 07:28

Roxi m-ai lasat fara cuvinte =D> =D> =D> =D>

imi place tot ... iar tortul e superb ornat ... de nota 10+

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 28/12/2007 04:44

Roxi e bine cand esti departe sa tii traditia cu toate bunataturile specifice romanesti...
arata minunat.
Si tortul e superb...

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 28/12/2007 05:16

Roxana ai toata admiratia mea! Nota 10 pentru curajul ce l-ai avut sa faci carnat, toba si sunculita aia minunata care-mi face cu ochiul :lol: !
Nota +10 pentru reusita :flower: :flower: :flower: !

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 28/12/2007 05:19

toba aia tare ma tenteaza sa o fac de rev, o sa am de toate de la bunica dar nu toba(la noi nu se face nu stiu de ce), numai ca pot sa o si cumpar(desigur nu va fi la fel de buna)...hmmmmm... acum lenea se lupta cu constiinta mea

ma duc sa mai citesc o data reteta de la leila si daca-mi pare rezonabila pentru talentul meu o incerc.

ps. lista mea cu meniul de rev e inca goala :blushing:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 28/12/2007 11:13

=D> =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower: , foarte reusite bucatele de pe masa voastra =D> =D> =D> :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 02/01/2008 08:27

Multumesc fetelor de complimente, dar fara Leila sigur nu m-as fi incumetat :hug: . sa stii Lia, ca mi-a luat barbatu-meu cadou masina de facut carnati, si de acum a planuit sa facem macar o data pe luna :?: .
Pun acum pozele cu ce am pregatit Sambata trecuta, numai ca friptura si sarmalele nu am mai apucat sa le pozez. Iar la desert am avut gratinul de cirese si migdale si rulada Ochi de pisica.
Fişiere ataşate
preparate craciun.jpg
preparate craciun.jpg (36.65 KiB) Vizualizat de 45709 ori
preparate craciun - piftie.jpg
preparate craciun - piftie.jpg (29.83 KiB) Vizualizat de 45709 ori
guacamole, oua umplute, branzeturi.jpg
guacamole, oua umplute, branzeturi.jpg (35.01 KiB) Vizualizat de 45709 ori
chipsuri de legume, pateuri cu branza.jpg
Chipsurile de legume sunt facute din pastarnac, sfecla, cartof dulce, taro ( o radacina asiatica) si m-am bucurat sa vad ce ii plac Clarei, ca nu sunt asa de sarati si uleiosi precum cei de cartofi.
chipsuri de legume, pateuri cu branza.jpg (36.25 KiB) Vizualizat de 45709 ori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 03/01/2008 01:04

:peace: e super roxi =D> =D> ,nota 10* :flower: :flower:


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator