Chifle umplute cu fasole facaluita

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Chifle umplute cu fasole facaluita

Mesajde cara » 28/03/2009 03:05

Ingrediente:

chifle proaspete
fasole fiarta- 500 g,
ulei de floarea soarelui 150 ml,
o ceapa mare,
o legatura de ceapa verde,
o lingurita rasa de sare,
un varf de lingurita de paprica sau boia dulce ,
un catel de usturoi


Preparare:


Se fierbe fasolea .

Se scurge bine de apa (intr-o strecuratoare).

Se piseaza fasolea cu o furculita sau se trece prin masina de tocat sau se foloseste un mixer.

Se caleste in 50 sau 80 ml ulei ceapa verde tocata (partea alba si ceva din cea verde) pana devine aurie.

Se piseaza un catel de usturoi.

Se amesteca bine fasolea cu uleiul si ceapa calita , usturoiul bine strivit/tocat si o lingurita rasa de sare.

Se caleste in continuare in restul de ulei ceapa uscata taiata solzisori la care se adauga un varf de lingurita de boia .

Ceapa se prajeste de aceasta data un pic mai mult, pana devine un pic crocanta.

*Se poate pune boia dulce inca de la inceput in uleiul in care se prajeste ceapa. Eu prefer ca fasolea sa contrasteze cromatic cu ceapa si uleiul rosiatice, de aceea nu am pus.

Se taie capacele subtiri in partea superioara a chiflelor.

Se scoate miezul (daca chiflele sunt proaspete miezul se scoate foarte usor).

Se umple fiecare chifla cu fasole.

Cu o lingura se fac una sau doua adancituri in fasole.

Se pun peste fasole cu o lingurita ceapa solzisori, calita si un pic ulei .

Se serveste cu salata verde. In aceasta forma nu mai are nevoie de muraturi anexe



Mentiuni:
E mancarea mea preferata :)
Fişiere ataşate
10.jpg
10.jpg (42.78 KiB) Vizualizat de 3580 ori
13.jpg
13.jpg (43.44 KiB) Vizualizat de 3580 ori
009.jpg
009.jpg (28.81 KiB) Vizualizat de 3580 ori
12.jpg
12.jpg (66.3 KiB) Vizualizat de 3580 ori
09.jpg
09.jpg (60.97 KiB) Vizualizat de 3580 ori
08.jpg
08.jpg (47.21 KiB) Vizualizat de 3580 ori
007.jpg
007.jpg (59.51 KiB) Vizualizat de 3580 ori
06.jpg
06.jpg (51.92 KiB) Vizualizat de 3580 ori
05.jpg
05.jpg (48.05 KiB) Vizualizat de 3580 ori
005.jpg
005.jpg (40.92 KiB) Vizualizat de 3580 ori
04.jpg
04.jpg (43.2 KiB) Vizualizat de 3580 ori
03.jpg
03.jpg (33.5 KiB) Vizualizat de 3580 ori
02.jpg
02.jpg (36.76 KiB) Vizualizat de 3580 ori
01.jpg
01.jpg (59.47 KiB) Vizualizat de 3580 ori

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 28/03/2009 03:09

Asta da prezentare....ce sa mai zici :vis: ...fara,fara comentarii si bafta la concurs :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 28/03/2009 03:12

super ideea cu fasolea batuta indesata in chifla :clipocit:

am sa amestec ceapa calita cu fasolea , am sa asortez totusi cu muraturi , in asa fel am rezolvat pranzul larisei in zilele de post :wink:

Mersi de idee :hug: :pup:

Imaginile sunt faineeeeee =D> =D> =D> (nu numai ele ci si pasula :wink: in chifla )

:flower: :flower: :flower:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 28/03/2009 03:18

:blushing: nu ma flatati ca gatesc si eu pentru concurs o data la un secol :blushing: :blushing: :blushing: dar eram datoare celor care concureaza in fiecare luna cu o reteta de actualitate- am promis ca particip si luna asta.. iar azi am facut ditamai efortul sa ma adun si sa postez ceva
:blushing:

va multumesc pentru laude, sunteti foarte dragute :hug: :pup:

gecuza
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 23/01/2009 06:26
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Mesajde gecuza » 28/03/2009 03:26

bravo pentru idee!
succes ! =D> =D> :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/03/2009 06:02

Cara,
Bravo!
Pentru chiflele acestea grozave,poze si nu in ultimul rand pentru concurs.
Succes !
Multumesc de reteta !
Este grozava !
=D> =D> =D>
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 28/03/2009 08:08

:? ....gata, eu nu ma mai joc asa... :wink: :P , ce-i asta domnule!!! Asemenea bunatati!
Cara, arata excelent :master: :master: =D> =D> , cred ca ma retrag din concurs caci nu mai am nici o sansa..... :wink: :P
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 28/03/2009 09:00

yafa :flower: nimic nu e mai bun decat o sarma. mie imi palc si cele cu varza si cele cu vitza. mama tocmai imi povestea zilele trecute ca o sa faca sarmalute cu varza (de post) - eu nu am facut niciodata- si recunosc ca mi-a cam facut pofta :?(are mama o varza murata inegalabil de buna) si cand am vazut sarmalele cu varza din concurs.. m-am gandit imediat la faptul ca daca aveam si eu varza de acasa de la mama sigur, sigur le incercam.. :flower:

lucia, gecuza, fetelor, nu ma mai felicitati ca nu merit. voi meritati toate laudele pentru maiestria si consecventa cu care gatiti si pentru ca postati retete interesante, din care ne mai inspiram si noi, cei care gatim mai .. batraneste :wink: :hug: :pup:
Ultima oară modificat 28/03/2009 09:36 de către cara, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 28/03/2009 09:13

Cara arata super apetisante chiflele alea, parca imi si imaginez coaja aceea crocanta si miezul moale si pufos alternat cu fasolea...mmmmmmm yammyyyyyy :buuun:
Succes la concurs :flower:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 29/03/2009 05:14

cu prezentarea asta ai facut dintr-o mincare cum zici tu veche cit lumea sa arate ca o opera culinara :flower: :flower:
hi


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 30 vizitatori