Clafoutis de visine

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Clafoutis de visine

Mesajde roxanavmv » 25/07/2008 12:24

Stiu ca in mod normal desertul acesta se face cu cirese, dar am gasit visine in sfarsit si m-am gandit ca nu are de ce sa nu fie bun si asa.
Reteta este de pe un blog culinar, ii apartine lui Mandy si i-am facut mici modificari.

Clafoutis de visine (reteta lui Mandy)

3 oua
100 g
60 (57) g unt topit
125 g faina
175 ml lapte (originalul are 225ml)
1 linguritza esenta de vanilie (originalul are 1/2 linguritza)
2 cani cu visine(ae a folosit cirese)
migdale (originalul are fistic)

Preincalziti cuptorul la 400 F (200C).
Amestecati cu mixerul zaharul si ouale, pana cand se dubleaza in volum si sunt galben pal. Adaugati treptat untul topit, apoi toata faina dintr-o data si amestecati pana e incorporata. Se toarna laptele incet si vanilia si se amesteca. Aluatul trebuie sa fie foarte lucios si cremos.
Ungeti forma de copt cu unt si puneti visinele pe fundul formei, apoi turnati aluatul peste fructe si presarati migdalele deasupra.
Coaceti aproximativ 20-25 minutes (mai mult pentru o tava mai mare, si mai putin pentru niste forme mai mici, mie mi-a luat 17 minute), pana sunt aurii. Se servesc fie calde, fie la temperatura camerei sau reci.
Mie mi-au iesit 8 tarte cu diametrul de 10 cm.

Muffins-urile din fundal le-am facut dupa retetea Irinei de pe blogul ei pentru prajitura cu fructe ( caise) si au fost la fel de minunate.
Fişiere ataşate
clafoutis de visine.jpg
clafoutis de visine.jpg (43.26 KiB) Vizualizat de 2662 ori
clafoutis de visine 1.jpg
clafoutis de visine 1.jpg (36.72 KiB) Vizualizat de 2662 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/07/2008 06:43

Roxana felicitari,ti-a iesit f. bine "clafoutis-ul" cu visine... :flower: =D>
Crezi ca-l pot face si cu visine din compot?Eu aici nu am visine naturale... :x

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 25/07/2008 07:25

Ma bucur ca iti place si sigur ca da, danielutza, merge cu orice fructe din compot, scurse bine de zeama. eu faceam reteta Cristei pt. flognarde de piersici, am facut de nu stiu cate ori, e preferata mea. S am facut-o abolut intotdeauna cu piersici din compot.

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 25/07/2008 08:27

Super arata clafoutis-ul tau Roxana. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 25/07/2008 08:36

eu prefer visinele in prajituri, :flower: trebuie sa fie tare gustos acest desert =D> :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/07/2008 08:38

super Roxi =D> =D>

ps
imi plac formele tale

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 25/07/2008 08:52

Micule, si al tau de caise arata super, s se pare ca si voua v aplace la fel de mult ca si noua. E o prajitura atat de delicata, aromata si gustoasa, ca sa nu mai zic ca e de usor de facut.
Tina, acum mi-am adus aminte de ce mi-au lipsit ata de tare visinele, nu am mai mancat prajitura cu visine de 6 ani :oops: .
Cris, daca nu faceai tu prima flognarde-ul, nici nu stiam ce pierdeam. Cat despre forme, am gasit un set de 4 tavite si nu am putut sa le scap, plus ca au fost ingrozitor de ieftine. am inceput sa adun toate minuatiile de forme.
* Pentru o prajitura mai cremoasa si mai rafinata, folositi cantitatea intreaga de lapte. *

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/07/2008 08:58

:P vezi ca e boala grea asta cu adunatu' de prostioare pt bucatarie :D

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/07/2008 09:49

Am un borcan cu visine in compot si maine am sa fac clafoutis-ul dupa reteta Roxanei... :wink:
Daca-mi iese bine pozez... :D

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 25/07/2008 02:32

tare apetisant arata, si e mai buna daca e cu visine dupa parerea mea sunt mai gustoase :roll: ma bucur ca nu sunt singura cu stransul minunatiilor pentru bucatarie :lol:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori