Cozonac Pufos

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Cozonac Pufos

Mesajde Leila » 15/07/2008 08:02

Ingrediente aluat:
600 gr faina
100 gr zahar
1 praf de sare
50 gr drojdie
400 ml lapte
3 galbenusuri de ou
1 ou pentru uns
4 linguri de Rama (unt)topit

Crema:
200 gr zahar
200 gr rama (unt)
200 gr visine desamburite(e optional)
2 fiole de esenta de vanilie(sau 3 plicuri zahar vanilat)
3 linguri cacao

Preparare :

Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 100 gr zahar si 50 gr drojdie.Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 600 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 3 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen .In acest moment adaugam cele 4 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale.Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.
Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 200 gr rama se freaca spuma cu 200 gr zahar si cele 2 fiole de esenta de vanilie apoi se adauga 200 gr visine desamburite (dupa cum am spus e optional adaugarea de visine).
Aluatul intins se unge cu aceasta crema ,fiecare bucata , se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul. Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reduciti focul la minim si lasati la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35 minute ,dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc un pic (15 minute), apoi le scoatem cu grija ,indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.
Dupa racire se feliaza si se poate servi .
Pofta Buna !!!!!
Fişiere ataşate
100_6819.JPG
100_6819.JPG (89.85 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6815.JPG
100_6815.JPG (60.77 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6814.JPG
100_6814.JPG (56.57 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6813.JPG
100_6813.JPG (67.93 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6812.JPG
100_6812.JPG (56.96 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6811.JPG
100_6811.JPG (103.44 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6810.JPG
100_6810.JPG (69.58 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6809.JPG
100_6809.JPG (73.61 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6808.JPG
100_6808.JPG (63.83 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6806.JPG
100_6806.JPG (59.04 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6821.JPG
100_6821.JPG (63.11 KiB) Vizualizat de 18341 ori
100_6822.JPG
100_6822.JPG (118.9 KiB) Vizualizat de 18341 ori

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 15/07/2008 08:21

Leila, asta nu0i numa' pufos, asta-i si tare bun, pun pariu. :pup: :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 15/07/2008 09:45

vreau si euuuuuuu :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: nu am mancat niciodata cozonac cu visine, dar dupa ce termin prajitura care o am in casa voi face si eu ca s-a lasat cu apa-n gura :roll:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 15/07/2008 05:26

nu prea sunt eu mare fan cozonac(de facut :lol: ) ca de mancat DA :D ....dar ma bate gandul sa-l incerc ca arata prea bine :buuun: :buuun: =D> =D> :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 15/07/2008 05:58

wow leila ce bine arata ... si plin de crema cum imi place mie :buuun:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 16/07/2008 10:27

Leila - cozonacul este dulcele meu preferat. :D Imi place cum miroase aluatul de cand il framanti :roll: cat timp creste :buuun: si mai ales atunci cand sta la cuptor :clipocit: Norocul meu ca n-am timp :D ca altfel :clipocit: cozonac scria pe mine :D

PS - aoleu si ce umplutura are :cry: :badday: :bum:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 16/07/2008 12:05

Multumesc fetele de aprecieri , trebuie sa incercati aceasta reteta e extraordinar de buna :roll:

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 16/07/2008 01:28

:cry: Imi sunt interzise o vreme astfel de preparate ,altfel eram in lucru la bucatarie.....nu am mancat niciodata cozonac cu visine,cred ca e o nebunie....Mi-am notat reteta pentru vremuri mai bune :( :hug: pentru tot ce faci!!
galateea

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 16/07/2008 02:45

Leila =D> =D> =D> am salvat si eu reteta si am s-o fac curand! Pacat ca n-am visine (sunt din compot sau din visinata?) ca sigur dau un gust deosebit! As putea sa pun nuca in crema, cred ca s-ar potrivi!

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 16/07/2008 11:08

adry scrie:Leila =D> =D> =D> am salvat si eu reteta si am s-o fac curand! Pacat ca n-am visine (sunt din compot sau din visinata?) ca sigur dau un gust deosebit! As putea sa pun nuca in crema, cred ca s-ar potrivi!


poti folosi si visinele din compot , ale mele sunt visine din cele puse desamburite . Si cu nuca sau alune poti sa faci sunt sigura ca va fi super .

Spor la lucru :pup: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori