Creme de tort/prajitura

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

totati
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 01/01/2009 12:24
Localitate: la jolla, california

creme

Mesajde totati » 11/06/2009 05:30

Excelenta idee! Merci! Tatiana

nedinutza
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 07/08/2009 10:37
Localitate: timisoara

buna idee!!!

Mesajde nedinutza » 10/10/2009 08:02

de multe ori ne gandim ce crema sa alegem pt un blat si nu ne prea descurcam, dar avand mai multe optiuni ne va fi mai simplu! :)

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 22/10/2009 02:23

Super aceasta sectiune pentru ca eu fac deobicei un blat simplu de tort sau cu nuca si il umplu cu crema dupa preferinta adica depinde ce pofte am.Felicitari tuturor celor care au postata aici creme :flower: :flower:

Avatar utilizator
dadiana
Incepator
Mesaje: 66
Membru din: 01/01/2009 09:17
Localitate: Italia

buna fetelor!!!!

Mesajde dadiana » 22/10/2009 04:08

am intrat si eu ! dar vreo poza nu este? oricum va felicit pt creme :o sunt bune,mai ales aceea cu nuci.mama o facea de craciun .sigur o sa o incerc si eu
:hug: va pup
dadiana

Avatar utilizator
dadiana
Incepator
Mesaje: 66
Membru din: 01/01/2009 09:17
Localitate: Italia

buna fetelor!!!!

Mesajde dadiana » 22/10/2009 04:09

am intrat si eu ! dar vreo poza nu este? oricum va felicit pt creme :o sunt bune,mai ales aceea cu nuci.mama o facea de craciun .sigur o sa o incerc si eu
:hug: va pup
dadiana

nina28
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 13/11/2009 11:25

Margarina in loc de unt?

Mesajde nina28 » 13/11/2009 03:43

vero scrie:Melianda, tu poti pune unt in crema in loc de margarina, asta la orice crema...si cu indulcitorul nu stiu ce sa zic. Crema nu are consistenta asa buna cu indulcitor ca si cu zahar. :flower:
margarinele au foarte multi ulei hidrogenati care este foarte periculos pt sanatate si in cele mai numeroase cazuri blocheaza arterele inimii si aveti sanse marite de a avea un preinfart. Untul este mult mai bun. Iar in loc de zahar puteti pune zaharina fina, dar atentie la cantitate pt ca este de doua ori mai dulce, asa ca folositi jumatate din cantitatea data.

nina28
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 13/11/2009 11:25

Crema pt orice fel de prajitura

Mesajde nina28 » 14/11/2009 02:19

200g smantana subtire
100g zahar pudra
200g mascarpone
1 lingurita extract de vanilie

se pun toate ingredientele intr-un castron mai mare si cu mixterul mixati pana are o consistenta groasa.

nina28
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 13/11/2009 11:25

Mesajde nina28 » 18/11/2009 01:42

150 g ciocolata de care vreti
100 g smantana subtire

se incalzeste smantana pana cand este fierbinte dar nu fiarta iar apoi se toarna peste ciocolata rupta bucatele intr-un castron
pofta buna

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 18/11/2009 03:12

Fetelor ma bucur f mult ca puneti astfel de retete...asa mai potr face si eu cate ceva...spun cate ceva ptr ca gasesc f greu produselele ptr a realiza cremele care mi_ar palcea... :( aici e diferit in pasteleriile deschise nu stiu ce folosesc cei de aici...si de cele maiu multe ori le cumpar gata facute ...e greu sa gasesc ingredientele...

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 18/11/2009 08:15

orice ar fi si cum ar fi, eu nu am mai vazut aceasta discutie dar ce pot sa zic decat ca vero are o gramada de retete pt creme (si ce ma mai bucur)
ImagineImagineImagine


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori