Cum se decojesc migdalele crude

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se decojesc migdalele crude

Mesajde lucia_bp » 01/07/2013 07:47

Puneti apa la fiert si turnati migdalele in coaja cand apa clocoteste.
Lasati pe foc mic 1- 2 min, scurgeti imediat printr-o strecuratoare si apoi treceti migdalele prin jet de apa rece.
Scurgeti din nou si curatati de pielita cat mai sunt caldute.
Luati si strangeti fiecare migdala intre degetul mare si aratator, in partea mai ascutita a acesteia. Migdala se va elibera foarte usor din coaja largita.
Procedati identic pana curatati toate migdalele.
Obtineti astfel migdalele decojite, dar care sunt inca umede.

Pentru a le intrebuinta sau pastra:
-fie le rasfirati pe un prosop de hartie si le lasati 1- 2 zile sa se usuce, intorcandu-le din cand in cand;
-fie le puneti intr-o tava; incingeti bine cuptorul, stingeti focul si introduceti tava in cuptorul stins, intorcand mereu migdalele in tava si avand grija sa nu se prajeasca ( daca este prea mare caldura, lasati tava inauntru, iar usa cuptorului lasati-o intredeschisa).

Lasati sa se racesca complet pentru a deveni crocante si casante, apoi puteti marunti / macina prin robot.

Migdalele crude, curatate de coaja si uscate pot fi pastrate pana la intrebuintare in cutii bine inchise.

Tineti cont de faptul ca migdalele cu cat stau mai putin in apa, cu atat sunt mai crocante.
Fişiere ataşate
CIMG3660-001.JPG
CIMG3660-001.JPG (101.45 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3658-001.JPG
CIMG3658-001.JPG (111.82 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3657-001.JPG
CIMG3657-001.JPG (101.61 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3655-001.JPG
CIMG3655-001.JPG (93.17 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3654-001.JPG
CIMG3654-001.JPG (81.13 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3651-001.JPG
CIMG3651-001.JPG (113.68 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3649-001.JPG
CIMG3649-001.JPG (80.55 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3645-001.JPG
CIMG3645-001.JPG (87 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3642-001.JPG
CIMG3642-001.JPG (101.54 KiB) Vizualizat de 1986 ori
CIMG3638-001.JPG
CIMG3638-001.JPG (160.35 KiB) Vizualizat de 1986 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/07/2013 10:34

Tare bine ai facut ca ai postat curatarea migdalelor. Asta e primul pas spre faina de migdale preparata in casa si spre prepararea martipanului....imi place postarea :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/07/2013 06:17

pupi scrie:Tare bine ai facut ca ai postat curatarea migdalelor. Asta e primul pas spre faina de migdale preparata in casa si spre prepararea martipanului....imi place postarea :hug: :hug: :pup: :pup:


Pentru faina de migdale si martipan te invit cu drag sa postezi tu retetele :rugaciune: :!: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/07/2013 06:43

Sa vad cum stau cu timpul liber , poate am sa opun martipanul curand :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 01/07/2013 08:17

Foarte practica si utila este postarea aceasta. Sunt multe retete care necesita migdale decojite. :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 01/07/2013 08:25

Matusa mea cind facea dulceata de caise cu simburi ai decoja asa! :vis:

Lucia,mereu ne prezinti sfaturi f. practice... :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/07/2013 07:14

antoniah scrie:Foarte practica si utila este postarea aceasta. Sunt multe retete care necesita migdale decojite. :hug:


Ai dreptate...ideea mi-a venit cand am fost " nevoita " sa decojesc niste migdale care imi erau necesare la o prajitura si...nu aveam in casa decat migdale in coaja...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/07/2013 06:26

Danieluta scrie:Matusa mea cind facea dulceata de caise cu simburi ai decoja asa! :vis:

Lucia,mereu ne prezinti sfaturi f. practice... :hug: :pup: :flower:


Stii cum se zice " nevoia te invata " :D

Sper sa fie cuiva de ajutor....

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/07/2013 02:55

lucia_bp scrie:
Stii cum se zice " nevoia te invata " :D

Sper sa fie cuiva de ajutor....

:hug: :hug: :hug:


Postarile acestea sunt deosebit de utile. Iti multumim Lucia pentru ele! :hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator