Cum se decojesc rosiile

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se decojesc rosiile

Mesajde lucia_bp » 28/07/2012 07:22

Spalati rosiile.
Crestati fundul rosiei in cruce cu ajutorul unui cutit bine ascutit, procedeu ce va v-a ajuta sa indepartati coaja repede si usor.
Puneti apa la fiert si cand clocoteste, scufundati rosiile in apa fierbinte, timp de 15- 30 secunde ( in functie de cat de coapte sunt rosiile) sau pana cand incepe sa li se desprinda coaja. Pentru aceasta operatiune ajutati-va de o lingura cu gauri si tot cu ea, transferati rosiile din vasul cu apa clocotita intr-un bol cu apa rece si gheata, unde le lasati pana sunt reci ( apa rece impiedica rosiile sa fiarba excesiv).
Scoateti rosiile din apa si decojiti-le ( indepartati pielita) cu ajutorul unui cutit, incepand cu locul crestat in cruce.
Fişiere ataşate
CIMG2350.JPG
CIMG2350.JPG (79.1 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2349.JPG
CIMG2349.JPG (75.39 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2342.JPG
CIMG2342.JPG (68.05 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2340.JPG
CIMG2340.JPG (82.59 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2338.JPG
CIMG2338.JPG (71.99 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2337.JPG
CIMG2337.JPG (72.57 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2335.JPG
CIMG2335.JPG (73.67 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2334.JPG
CIMG2334.JPG (79.77 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2330.JPG
CIMG2330.JPG (65.54 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2329.JPG
CIMG2329.JPG (62.95 KiB) Vizualizat de 999 ori
CIMG2327.JPG
CIMG2327.JPG (66.3 KiB) Vizualizat de 999 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori