Cum se obtine pudra de mandarine / portocale

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum se obtine pudra de mandarine / portocale

Mesajde lucia_bp » 17/03/2013 03:54

Ingrediente

-mandarine / portocale, bio

Preparare

Folositi mandarine / portocale bio. Daca nu aveti, spalati mandarinele / portocalele sub jet de apa calda si frecati-le bine cu o perie. Lasati la uscat.

Aveti posibilitatea sa pregatiti pudra de mandarine / portocale in 2 moduri:

1/ radeti coaja de la mandarine / portocale folosind o razatoare cu ochiuri mici.
Puneti-o la uscat, cat mai rasfirat, pe un servet de bucatarie sau pe servetele absorbante, intorcand-o, pana ce este complet uscata.

2/ cu un cutit de curatat zarzavul taiati fasii de coaja, cat mai subtiri si pe cat este posibil, fara partea alba care este amara. Indepartati de pe coji partea alba in totalitate cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Taiati fasiile in cubulete si puneti-le imediat la uscat, sa nu se deterioreze:
- fie rasfirate, intr-o tavita, pusa pe caloriferul cald, timp de 1- 2 zile, intorcandu-le mereu.
- fie rasfirate intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, introdusa in cuptorul incins, pentru aproximativ 4- 5 ore, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa sau pana ce sunt casante si se rup usor. Lasati la racit.

Transformati in pulbere coaja rasa sau cubuletele de mandarine / portocale, uscate, folosind rasnita de cafea sau blenderul.
Treceti printr-o sita deasa, iar firimiturile ramase in sita ( partea grosiera), pastrati-o separat, in borcane inchise ermetic si folositi-o la aromatizarea ceaiurilor.
Pastrati pulberea fina in borcane cu filet, de culoare inchisa, in loc racoros, ferit de lumina directa.
Este o pudra cu o aroma puternica si rezultate intense

Folositi pentru aromatizarea prajiturilor, cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor, inghetatelor, etc si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a pestelui.
Fişiere ataşate
CIMG1320.JPG
CIMG1320.JPG (151.25 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG1312.JPG
CIMG1312.JPG (157.87 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG1309.JPG
CIMG1309.JPG (105.9 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG6270.JPG
CIMG6270.JPG (87.84 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG6265.JPG
CIMG6265.JPG (86.91 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG6264.JPG
CIMG6264.JPG (61.91 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG5896.JPG
CIMG5896.JPG (112.59 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG5888.JPG
CIMG5888.JPG (81.28 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG5945.JPG
CIMG5945.JPG (97.88 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG5949.JPG
CIMG5949.JPG (90.98 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG5910.JPG
CIMG5910.JPG (96.41 KiB) Vizualizat de 2439 ori
CIMG5890.JPG
CIMG5890.JPG (67.38 KiB) Vizualizat de 2439 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 17/03/2013 04:35

Lucia... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

Meriti toate complimentele mele! :flower: :flower: :flower:

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 17/03/2013 05:33

multumim ptr idee lucia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/03/2013 02:19

Lucia , m-ai inebunit cu rabdarea asta a ta...cand vad cum si cat de subtire tai coaja de portocala ma tot :shock: :shock: :shock: si ochii in cap imi fac asa :o :o :o :P.
Nu m-am gandit la uscarea pe calorifer....e o idee tare buna. Eu imi usuc cu aparatul de uscat fructe si apoi le macin( pun si pulpa )
Chiar mi-am propus sa fac zilele viitoare un orez fiert cu lamaie uscata( reteta ta dar pun lamaia in locul portocalei si lapte de cocos) . Mi-am verificat provizia de fructe de iarna uscate :D .....sant ok la capitolul asta.....imi place idea asta a ta ( ma repet) cu caloriferul....e binevenita pentru cine nu are alta modalitate de uscare =D> =D> =D> :hug: :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/03/2013 02:57

Lucia :hug: iti multumesc pentru idee! =D> =D> =D> In perioada aceasta de cand sunt alaturi de voi am invatat multe lucruri de la tine. Te pup. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/03/2013 07:06

Danieluta scrie:Lucia... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

Meriti toate complimentele mele! :flower: :flower: :flower:

:hug: :pup: :hug:


Multumesc, draga mea :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/03/2013 07:28

yaya6 scrie:multumim ptr idee lucia


Nu este o metoda grea, iar rezultatele merita fructificate...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/03/2013 04:55

pupi scrie:Lucia , m-ai inebunit cu rabdarea asta a ta...cand vad cum si cat de subtire tai coaja de portocala ma tot :shock: :shock: :shock: si ochii in cap imi fac asa :o :o :o :P.
Nu m-am gandit la uscarea pe calorifer....e o idee tare buna. Eu imi usuc cu aparatul de uscat fructe si apoi le macin( pun si pulpa )
Chiar mi-am propus sa fac zilele viitoare un orez fiert cu lamaie uscata( reteta ta dar pun lamaia in locul portocalei si lapte de cocos) . Mi-am verificat provizia de fructe de iarna uscate :D .....sant ok la capitolul asta.....imi place idea asta a ta ( ma repet) cu caloriferul....e binevenita pentru cine nu are alta modalitate de uscare =D> =D> =D> :hug: :hug: :hug: :pup: :pup:


Mai las aparatul la odihna, mai ales in perioada cand duduie caloriferele, iar citricele sunt ieftine...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 26/03/2013 10:55

Felicitari pentru postare =D> =D> =D> =D> =D>
...frumoasa prezentare :master: :master: :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/03/2013 06:54

antoniah scrie:Lucia :hug: iti multumesc pentru idee! =D> =D> =D> In perioada aceasta de cand sunt alaturi de voi am invatat multe lucruri de la tine. Te pup. :hug: :pup: :flower:


Si eu de la tine :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator