Cum tocam marunt patrunjelul, coriandru si tarhonul verde

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cum tocam marunt patrunjelul, coriandru si tarhonul verde

Mesajde lucia_bp » 25/04/2012 08:23

Multe dintre voi au in biblioteca personala o carte tare draga mie…ea a fost intelept aleasa si acordata ca premiu la concursurile lunare anterioare de catre Rc…

“ Tehnici culinare si ustensile de bucatarie “- o adevarata “ biblie “ a ustensilelor esentiale de bucatarie si a tehnicilor culinare…ea ofera informatii valoroase si tehnici sigure pentru toti cei interesati sa gateasca acasa, sa-si usureze si sa-si imbunatateasca activitatea din bucatarie.

Avand-o drept ghid, m-am gandit sa detaliez pe site, cu poze, o serie de tehnici, incepand desigur, cu cele mai simple…care… de multe ori ne dau “ bataie de cap “ sau facem unele lucrurile dupa cum am auzit sau vazut la altii…ingreunandu-ne de multe ori munca si poate, uneori, neglijand aspectul final al preparatului…


Asi dori sa va spuneti sincer parerea daca postari de genul acesta sunt binevenite pe site ?



Cum tocam marunt patrunjelul, coriandru si tarhonul verde


Pasul 1 : Alegeti sa folositi buchete de verdeturi cu frunze de un verde stralucitor, aromate si evitati-le pe cele cu frunze vestejite.

Pasul 2 : Spalati-le bine sub jet de apa rece si uscati-le. Desprindeti frunzele de tulpina prin rupere cu mana si aruncati tulpinele si frunzele decolorate.

Pasul 3 : Asezati frunzele pe un tocator sub forma de gramajoara. Puneti varfurile degetelor pe varful unui cutit ascutit de bucatar si leganati lama inainte si inapoi peste frunze, scurt, pentru a le toca mare.

Pasul 4 : Continuati operatiunea, grupand mereu frunzele si leganati lama cutitului peste ele pana le tocati bucatele mici, uniforme ( tocate fin) sau in bucatele cat mai fine ( maruntite).
Fişiere ataşate
CIMG9082.JPG
CIMG9082.JPG (119.15 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9081.JPG
CIMG9081.JPG (118.28 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9083.JPG
CIMG9083.JPG (118.45 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9080.JPG
CIMG9080.JPG (126.75 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9079.JPG
CIMG9079.JPG (142.71 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9078.JPG
CIMG9078.JPG (120.75 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9077.JPG
CIMG9077.JPG (130.29 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9076.JPG
CIMG9076.JPG (106.53 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9074.JPG
CIMG9074.JPG (129.44 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9072.JPG
CIMG9072.JPG (121.26 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9069.JPG
CIMG9069.JPG (83.31 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9068.JPG
CIMG9068.JPG (73.67 KiB) Vizualizat de 2179 ori
CIMG9067.JPG
CIMG9067.JPG (84.4 KiB) Vizualizat de 2179 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/04/2012 04:34

Lucia, m-am gandit si eu nu o data la o sectiune dedicata incepatorilor (spun acest lucru eu, o incepatoare pentru care orice informatie poate fi utila) cu informatii de baza si nu numai...

:hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/04/2012 08:52

Lucia super explicatia =D>



In ajutorul incepatorilor a sosit semiluna ( mezzaluna pe meleagurile mele dar cred ca in toate tarile ca si in engleza ii zice la fel nu traduce nimeni numele uneltei ) ... cind am timp de pierdut o caut prin dulap si tai patrunjelul cu ea ... cind ma grabesc eu il tai cu cutitul cu tot cu tulpini ca mie alea imi plac mai mult decit frunzele sunt mai puternice la gust.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mezzaluna




Imagine






Tot in ajutorul incepatorilor exista alte ustensile pentru tocat verdeata :

una tot asa ca o semiluna dar mult mai mica se foloseste cu o singur min si arata cum arata pe vremuri crestia aia de lemn ca o barcuta pe care se punea hirtia care absorbea cerneala si cu care ma jucm cu drag cind mergeam la servici la bunica =)) doar ca in loc de hirtia aia are tot asa ca si semiluna niste cutite vreo 4 rinduri sau chiar mai multe ...




Si nu in ultimul rind un fel de mini masini de tocat cu manivela sau altele care seamana cu risnita de piper si toate toaca marunt verdeata

Imagine

Imagine


[img]http://www.gelli.it/ext/shop/img/48006_big2%20[].jpg[/img]



Semiluna si aceste masinute sunt bune mai ales ca casa omului cu copii sau pentru cine are unghii lungi :lol: caci numai dc vrei in mod special iti bagi degetul sub lama cutitului altfel n-ai nicio grija , nu exista riscul sa te tai din greseala


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori