Cunoasteti retete pentru carne de ied?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Cunoasteti retete pentru carne de ied?

Mesajde Onna » 14/03/2007 02:47

Buna.

Stiti cumva cum se prepara carnea de ied? Are vreun specific? Anumite condimente? Garnituri?

Multumesc mult.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 14/03/2007 05:03

Stufat de ied

Ingrediente:

1 kg. carne macra de ied, 3 cepe, 100 gr. unt sau ulei, 250 ml de vin alb, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, o lingura pasta de tomate, sare, piper, 25 fire ceapa verde, 25 fire de usturoi


Mod de preparare:

Se spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de ceapa si usturoi curatate, spalate, legate in opturi sau in cercuri. Cind acestea s-au rumenit putin, se scot pe platou si se repeta apoi operatia cu toata ceapa si usturoiul verde. Se asaza din nou in grasime, se pune deasupra carnea rumenita, se toarna vinul alb, apoi se acopera cu zeama de carne sau cu apa calda. Se pun mararul si patrunjelul (radacina) taiate rondele subtiri. Se lasa vasul sa clocoteasca pe foc mic, si cind zarzavaturile sint aproape gata, se pune pasta de rosii dezlegata cu apa calda, cit sa acopere toate ingredientele. Mod de servire Inainte de a aduce preparatul pe masa, se pun 3-4 felii subtiri de lamiie


Reteta luata de pe net

Dar eu personal pregatesc si carnea de ied la fel ca si carnea de miel, singura diferenta intre cele doua e ca carnea de ied e mult mai dulce decat carnea de miel si nu are acel gust specific mielului.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 15/03/2007 01:28

Buna Leila.
Multumesc frumos pentru reteta. Eu nu am mai avut timp si am gatit deja iedutul dupa reteta mea de friptura de pui. Si am vazut apoi ca seamana foarte mult cu ce ai scris tu.

Am postat reteta la Retete Ilustrate pentru cei care sunt curiosi.

Oricum, pentru cei care am postit din casa a fost o tortura – a iesit foarte gustos, nu mai spun de arome.

Vi-l recomand mai ales pentru copii pentru ca e foarte fraged.

Garnitura o constituie cartofii lui nanu facuti cu bulion si cu ulei de floarea soarelui.
Deliciosi! Si foarte moi!


http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... ura_de_ied


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator