Doresc sfaturi pt. mobila de bucatarie

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Doresc sfaturi pt. mobila de bucatarie

Mesajde angelique » 02/02/2007 03:40

adica sa-mi spuneti parerile voastre ,ceea ce vi se pare bun la mobila voastra sau ceea ce e gresit ....ca acum is in perioada in care umblu de nebuna dupa mobila ...mai am nitel si o iau razna
eu pana una alta am invatat ca chiuveta de inox nu-i maximul de la viata (dat fiind ca raman urme de calcar)asa ca cumpar o chiuveta din fragranite.
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 02/02/2007 05:25

Angelique ai putina dreptate in ceea ce priveste inoxul.Am vazut la alte persoane ca di pacate cu trecerea timpului inoxul ramane opac ,chiar daca o cureti cu detergenti speciali.Personal am dintr-un alt material,poate este fragranite,nu stiu. Este colorata in galben-ocru deschis si dupa 15 ani arata f.bine,nu se vede zgarieturi ca la inox.O curat cu detergent in crema "Cif" sau cu "Vim clorex" si arata ca noua.
Ultima oară modificat 02/02/2007 05:50 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 02/02/2007 05:33

Ange, sunt de aceeasi parere cu Nicoleta, desi in acest sens opiniile sunt impartite. Am vazut o multime de chiuvete de inox in bucatarii si... pot sa iti spun cu siguranta ca eu nu mi-as pune una de inox.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 03/02/2007 12:14

in primul rand eu nu mi-as mai face mobila cu picioare, tot timpul cade ceva sub ea si se sterge greu sub ea, numai de lucru imi da........

vreau sa-mi incorporez cuptorul la nivelul mainilor ca sa nu ma tot aplec, am vazut ca sunt cuptoare cu usa care se deschide normal, nu in jos(ca la cuptorul aragazului) deci asta ar fi ideal pentru mine

blatul meu e din lemn, se zgarie, cele mai bune sunt de granit, dar sunt si scumpe. daca alegi granit sa fie prelucrat bine, ca e poros si altfel absoarbe tot si se pateaza. ar mai fi marmura care rezista bine, dar mie personal nu-mi place cum arata.

nu mai vreau corpuri de mobila suspendate, cred ca intelegi de ce, parca nu mai stau linistita cu corpurile alea deasupra mea. si am gasit solutia, o sa incastrez in perete toate zonele de depozitare si blatul de lucru cu chiuveta si aragazul va fi separat.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 03/02/2007 09:32

Ioana -marmura ii cea mai sensibila ,dupa ea vine granitul cel mai bun ii quratul sau Okite si mai este inca ceva dar nu imi aduc aminte cum ii zice,okite ii un amestec de praf de quart cu ceva rasini speciale...nu stiu daca reusesc sa-l pun ca la mine am aproximat ca doar blaul in okite ma costa in jur de 2500€,in granit vine nitel mai putin dar cica in 3-4 ore daca lasi o sticla murdara pe fund ramane pata
nicoleta -esti draguta sa faci o poza la chiuveta ta?
maria-deci cam toti santem de aceasi parere asupra chiuvetelor de inox
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 03/02/2007 02:54

da, am citit ca la noi cuartul e cu 10% mai scump decat granitul. si cred ca cel mai scump e "avonite" cu care se lauda producatorii ca nu ai nici o problema, doar ca e mai scump decat astealalte doua. nu stiu exact cu cat.

toti zic ca daca e bine prelucrat granitul e foarte bun, dar ma intreb cum verifici daca e ok prelucrat. :?

sa te intreb ceva, cati mp are bucataria ta? eu m-am gandit la una de 18mp

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 03/02/2007 03:49

la 18 mp trebuie sa te pregatesti pt. o bucatarie enorma si asta inseamna mobila multa desi nu e neaparat ,la mine bucataria ii deschisa catre sufragerie
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/02/2007 09:51

Asa arata chiuveta mea,nu am descoperit cum se numeste materialul din care este facuta.
Fişiere ataşate
03-02-07_2042.jpg
03-02-07_2042.jpg (52.43 KiB) Vizualizat de 12683 ori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 03/02/2007 10:06

nu e fragranite,dar dupa umila mea parere e sigur mai bun decat inoxul
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 03/02/2007 10:47

deci azi am ales bucataria,am umblat de nebuna prin multe ,dar multe magazine si am facut un teanc de proiecte,dar gata ne-am oprit (ca mai aveam nitel si o luam razna)
am facut o bucatarie in forma de E unde bara din mujloc de la E e o masa care dispare in blat,e lunga de 100cm si lata de 50 cm.
am invatat o gramada de lucruri ,de exemplu ca exista balamale care se deschid la 180 de grade ,am vazut o gramada de materiale,de culori,mi-am gasit o solutie perfecta pt. a avea cat mai mult spatiu posibil unde sa-mi pun cratitele,oalele,farfuriile etc.
Am ales o culoare (nu stiu cum sa-i spun dar daca doriti dati un google imagini cu numele culorii)deci partea de jos e Rovere moro ,iar partea de sus Rovere chiaro ,dulapul care-i pe colt e o minunatie ,e in forma de Pentagoncu usile de sticla opaca(si din cate am probat destul de rezistenta la pete de mainii) are o capacitate enorma si e f. accesibil .Microundele l-am acoperit ca sa nu se vada,am facut si o mica peninsula ca sa putem lua micul dejun dimineata si ca sa am eu un loc unde sa muncesc linistita la retetele mele.
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator