Dovlecei butoias cu carne

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Dovlecei butoias cu carne

Mesajde gospodariu » 20/08/2017 05:13

6 dovlecei rotunzi
500 g carne amestec(porc+vita) tocata
100 g orez
1 ceapa
1/2 morcov
2 rosii
patrunjel verde
2 linguri de pasta de rosii
sare
piper

Reteta e destul de simpla, se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Asadar, se spala dovleceii, se taie capacul, apoi cu ajutorul unei lingurite, se scoate miezul.
Asa cum v-am spus, umplutura este aceeasi de la sarmale.

Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi se adauga orezul bine spalat, morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul, pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper. Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul, dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.
Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti. Dovleceii umpluti se asaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei. Se fierb la foc mic, timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.


Fişiere ataşate
dsc00285.jpg
dsc00285.jpg (263.78 KiB) Vizualizat de 610 ori
dsc00283.jpg
dsc00283.jpg (253.77 KiB) Vizualizat de 610 ori
dsc00275.jpg
dsc00275.jpg (187.87 KiB) Vizualizat de 610 ori
dsc00270.jpg
dsc00270.jpg (313.7 KiB) Vizualizat de 610 ori
dsc00329.jpg
dsc00329.jpg (239.09 KiB) Vizualizat de 610 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori