facerea borsului

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

ninamoldoveanu
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 23/03/2012 01:07

facerea borsului

Mesajde ninamoldoveanu » 23/03/2012 01:49

tarate de grau 2kg.malai1kg,paine neagra 500gr,drojdie de bere 50gr
se face o plamada din drojdie,malai,500grtarate siapa calduta.Se lasa sa dospeasca peste noapte si, dupa ce a crescut se pune intr-o putina sau borcan de sticla de 20 l,se pune restul de tarate si apa calda se mai lasa cateva ore 1-2 ore dupa aceea se toarna apa clocotita pana ce vasul se umple.Se adauga painea taiata felii si prajita bine .Se amesteca cu o paleta si se lasa 24 ore la cald sa se limpezeasca, apoi se foloseste.Dupa ce borsul sa consumat se umple din nou cu apa fiarta se mi lasa 24 se obtine o noua cantitate de bors. dupa folosirea si acestuia,se scoate din borcan intreaga cantitate de huste se spala borcanul.Se pune din nou tarate cam un sfert din borcan se pune o mana de malai si se umecteaza bine cu apa rece se continua cu apa clocotita dupa care se lasa sa fie doar calduta si se adauga hustele se mai lasa 1 2 ore se trage la sticla .Se pastreaza mereu huste la frigider ca sa faci cand ai nevoie .

Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori