Fasolica in crusta de paine

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Fasolica in crusta de paine

Mesajde gospodariu » 20/08/2017 05:10

500 g fasole alba;
scarita afumata;
2 morcovi;
1 ceapa;
sare, piper
1/2 ardei kapia;
1 lingurita boia dulce;
2 lingurite bulion;
cimbru;
1 paine de casa;
Cu o seara inainte de a prepara fasolea, o vom pune la inmuiat intr-o oala cu apa, pana dimineata.
Fasolea inmuiata se pune intr-o oala cu apa impreuna cu scarita afumata, morcovul, jumatate de ceapa taiata marunt si ardeiul kapia.
Separat, calim cealalta jumatate de ceapa pana devine sticloasa, adaugam bulionul si turnam compozitia peste fasole.
La final, condimentam cu sare, piper, cimbru. Mai lasam sa traga 2-3 clocote, dupa care oprim focul si lasam sa se raceasca.
Si pentru ca aveam faina si drojdie in casa si de mult aveam in plan reteta aceasta, am framantat repede o coca si am facut paine de casa in care am servit fasolica.

Fişiere ataşate
dsc00267.jpg
dsc00267.jpg (218.61 KiB) Vizualizat de 540 ori
dsc00352.jpg
dsc00352.jpg (385.45 KiB) Vizualizat de 540 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori