Ghici ciuperca ce-i ???

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Ghici ciuperca ce-i ???

Mesajde iuliajewel » 14/11/2011 01:19

Fetelor care sunteti mai umblate in secolul asta, ce-o fi chestia asta pe care o banuiesc de rele tratamente aplicate cumparatorului :?

Sufar de boala celor care intra intr-un magazin si care pana nu cumpara un vas, doua, trei, cad la pat cu febra. Am cumparat niste vasutze de porcelan si mi s-au parut mult prea grele pentru cat erau de mititele. Tot intorcand cutia pe toate fetele, am observat ca erau puse pe un suport rotund, negru si greu. Fie ce-o fi, a trebuit sa le cumpar, na, ca as fi bolit daca nu le cumparam.

Ajunsa acasa am constatat ca rotundu'ala e o chestie ce pare din ardezie si mi-am tot dat cu presupusul: o fi pentru a mentine mancarea calda? O fi de pus pe flacara si-a gati slow? Ca de pus pe masa sub oala sau farfurie fierbinte nici nu poate fi vorba - e nefinisata, rugoasa si inestetica.

Vaselor le-am gasit mintenas folosinta, ardeziei - NU :x (sa mai zic ca o chestie de-aia am si pus-o pe flacara miiiiica-miiiiica si s-a crapat urgent in doua? Zic! Dar am eu super-glue de cojocul ei :bum: )

Scoateti-ma din bezna rogu-va :master: :master: :master:
Fişiere ataşate
PIZZA, ciuperci 054.jpg
PIZZA, ciuperci 054.jpg (86.24 KiB) Vizualizat de 2916 ori
ARDEZIE 001.jpg
ARDEZIE 001.jpg (75.01 KiB) Vizualizat de 2916 ori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 14/11/2011 02:28

eu presupun ca e pentru tinut mancarea calda (chestia aia rotunda)...dar nu au fost 2 farfurii? ca parca asa am mai vazut pe undeva. :?
Fişiere ataşate
yin yang.jpg
yin yang.jpg (23.62 KiB) Vizualizat de 2874 ori
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 14/11/2011 02:38

Pai da, doua farfurii sunt (eu am cumparat 6, pentru a putea servi cu 'stil' cand am de gand sa ma dau rotunda) Am fotografiat doar una ca sa se vada 'rotundul' de ardezie.

Dar cum sa mentii mancarea calda cand placa aceea de ardezie e rece si nu se poate incalzi? Pui o farfurie fierbinte pe placa rece? La masa in nici un caz nu se poate pune, deci?

Multumesc pentru raspuns :hug: , o sa incerc sa vad in cat timp se raceste o farfurie fierbinte pe masa si una pusa pe placa. Compar si vad eu...(manual de intrebuintare imi trebuie :P ...dar nu are!)

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 14/11/2011 02:45

http://www.casa-construct.ro/component/content/article/6857.html

cu atata m-am priceput sa ajut :P ca logic chiar nu pot sa-i gasesc rostul :D dar degeaba nu-i pus acolo :?
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 14/11/2011 02:54

Multumesc draga mea, instructiv articolul: n-o fi ardezie rotundul asta al meu - nu scrie nimic pe cutia cu care am cumparat-o - am dat si eu cu presupusul (seamana dar nu rasare; cu siguranta este ceva din zona shisturilor dar man-made...ceva conglomerat care inca nu-si gaseste rostul in bucatatria mea...)

O sa-l incadrez deocamdata la OZN-uri - numa de-astea n-am avut in dotare! Pana acum!!! :P

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 14/11/2011 03:26

=)) =)) =)) nici eu nu ies cu mana goala din magazinele de oale si farfurii :D
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/11/2011 04:21

Iulia am si eu niste farfurioare pe stilul astora ssi m.am dus sa mai dau un ochi sa vad cum e suprtul meu. Insa al meu e usurel, pare de piatra cind il vezi insa e usor si pare de lemn vopsit de aproape dar cred ca nu e nici una nici alta :-) ci un material industrial cine stie ce . Al meu macar are forma de tava asa ca eu nu m-am gindit s a il pun la incazit =)) insa avea si niste minerel de metal infipte care intr-o parte au iesit de la prima spalare . Acum le-am bagat iar dar stau strimbe si n.am incredere in ele . Deci cred ca si tavita ta e numai un suport .

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/11/2011 07:09

Draga mea doamna, daca ai pe cutie sau pe undeva numele firmei sau numele produsului, baga tu usurel o intrebare la dl Google si vezi cu ce raspuns vine dumnealui ....eu cred ca pur si simplu este doar un suport , sau o placa pe care o incalzesti in cuptor NU pe flacara si nu la microunde si pui farfurioarele cu sosuri calde deasupra placii fierbinti ....ce am vazut eu aici pe la chinezi si japonezi, farfurioarele astea sant pentru sosuri si trag concluzia ca placa trebuie sa fie calda ptr ca sa tine sosurile calde.... :? :? ....dar intreaba pe dl G... sa vezi ce zice si el, da-i doar numele setului cumparat :hug: :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 14/11/2011 08:36

Se putea? Tot tu ai descoperit la ce-s bune farafastlacurile alea. Faina fata =D> =D> =D> Da' mie dece nu mi-a trecut prin cap??? Poate fiindca nu au apucatoare :?: Oricum, mi se pare cu totul aiurea sa le bag in cuptor, sa le scot cu manusile si sa le pun...unde? Ca am vazut deunazi un device din ala de lemn care se roteste, de se pune in mijlocul mesei si se asaza pe el cate-toate, dar nu l-am cumparat fiind mic si pretentios pentru 'stanadardele mele'

Mersi pipisoaro :master: , o sa vad eu daca le voi folosi vreodata.

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/11/2011 10:24

Iulia, nu stiu la ce se folosesc acolo la voi, dar am vazut aici , pe la unele restaurante, chestii din astea si toate aveau suporturile astea gen al tau , calde, si pe ele se puneau farfurioarele cu sosurile in care imbibai mancarurile gatite la wok sau pe gratar /plita ,chiar sub ochii tai,.....nu stiu daca aveti in R astfel de restaurante....eu acolo am vazut asa ceva :hug:Aici la restaurantele de care vorbeam, nu stiu unde le incalzeste, nu am vazut sa le scoate din nici un cuptor, sant puse la vedere( poate este ceva [plita dedesupt si aia le tine calde in permanenta) dar stiu ca sant calde
Despre bucata de lemn rotativ , aia este pentru altceva,nicidecum pentru a pastra ceva cald la masa....pe aia se pun branzeturi, daca e mica si daca e mai mare se pun salatiere si sosiere si se invarte in asa fel incat fiecare persoana care sta la masa sa poate ajunge in mod elegant la platou, fara a cere altei persoane sa ii intinda un vas cu o salata sau sos....mie imi plac cele mici ptr branzeturi,aranjezi mai multe feluri de branzeturi intercalat cu mere, struguri si crackers....fiecare isi ia dupa dorinta..... :? :? :D :hug: :pup:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori