help

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vesa angela
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 30/11/2005 07:04
Localitate: timisoara

help

Mesajde vesa angela » 02/12/2005 10:04

ajutati-ma ve rog si pe mine cu cateva sfaturi despre cum se prepara carnea de gasca.am primit o gasca si nu stiu cum sa o prepar. am incercat de mai multe ori sa prepar friptura de gasca dar a iesit foarte tare .exista vreun secret,pentru ca friptura sa iasa mai frageda?
vreau si alte retete cu carne de gasca.daca se poate pentru craciun sau revelion. :lol:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 03/12/2005 02:36


Gasca nu am gatit pana acum dar eu as proceda la friptura asa ... carnea proportionata pusa in tava putin mai inalta cu mirodenii - piper, dafin, busuioc, boabe de mustar sau 2 lingurite de mustar, acoperita cu apa cca 3 sferturi, pusa la cuptorul incins, dat focul potrivit - nu prea tare, si lasata pana scade apa. Pregatit cativa catei de usturoi dati prin presa amestecati cu 2-3 linguri de pasta de rosii si pus acest amestec in tava cu inca 2-3 pahare de apa. Lasat iar la cuptor sa scada un pic si incercata carnea cu furculita sa vad daca e patrunsa bine! Cand e gata trantita o mamaliga vartoasa cu mujdei de usturoi si niste cartofi taranesti (eventual pusi o data cu pasta de rosii si usturoiul) iese garantat o nebunie de mancare! As mai pune pe masa si ceva acritura pentru cei care nu se obosesc cu mujdeul..... mmmm mi-alasat gura apa! :)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori