Help:retete pentru masina de biscuiti

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Help:retete pentru masina de biscuiti

Mesajde 5august » 27/11/2008 08:17

Am primit zilele astea o masina manuala de facut biscuiti,dar nu stiu ce reteta se foloseste pentru ea.Daca stie cineva,rog sa ma ajute. :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:
Atasez si o poza cu un produs similar.
Fişiere ataşate
masina pentru biscuiti.JPG
Poza este luata de pe net,dar masina mea e identica,formele la fel.
masina pentru biscuiti.JPG (7.13 KiB) Vizualizat de 11018 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/11/2008 09:57

uite aici iti dau retete dar problema este ca nu pot acuma sa iti transform in sistemul european cantitatile. Stiu c a o cupa este 8 oz. si asta inseamna 226 gr, dar vezi ca nu toate ingredientele au aceasi greutate sau acelas volum. Poate intri pe internet undeva sau poate ai u pahar gradat cu unitati americane.

Biscuyiti spritati clasici 1 1/2 cupa unt
1 cup zahar granulat
1 ou
2 linguri lapte 1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de migdale
3 1/2 cupe de faina
1 lingurita de praf de copt.
Se incalzeste cuptoru;l . Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga oul, laptele vanilia si migdalele ( esenta) se bate bine. Se amesteca impreuna faina si praful de copt si treptat se adauga la amestecul de unt amestecand pana se face un aluat mai moale. Nu se pune la racit aluatul. Se ruleaza aluatul in forma de sul si se pune in masina de biscuiti. Inainte se alege forma care vrei sa o dai biscuitilor se monteaza aparatul si apoi se pune aluatul in masina se prin presare se fac biscuitii. Se coc circa 10-12 minute sau pana sint maronii pe l margini. Tava pe care se preseaza biscuitii nu se unge. Trebuie sa ai grija cand presaezi ca nu iese tot mereu uniform daca aluatul nu este destul de moale sau destul de caldut ( temperatura camerei trebuie sa aibe)


Biscuiti de ciocolata spritati

1 1/4 cup unt moale
1 cup zahar granulat
2/3 cupa de zahar maro
2 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
2 1/2 cupa faina
2/3 cupa cacao
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare

Se incalzeste cuptorul. Intr-un castron mai mare , se freaca untul si zaharul la viteza mare a mixerului pana este moale si pufos. Se adauga ouale , unul cite unul, batand bine dupa fiecare adaugare, , apoi se adauga vanilia. Se amesteca impreuna faina , cacaoa, bicarbonatul si sarea , se amesteca cele doua compozitii treptat batand bine mereu. Se face un rol din aluat ( trebuie sa se potriveasca in tubul aparatului ) Alegi discul dorit , fixezi la aparat pui aluatul si incepi sa presezi biscuitii. ise 5 doze de biscuiti

La prima reteta ies intre 7 si 8 doze de biscuiti.


Daca mai ai nevoie de retete mai am vreo 10 sau 15
acuma este cam tarziu la mine nu mai stau pe aici , Da-mi de veste daca mai vrei

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 28/11/2008 10:58

Pupi :hug: :hug: :hug:
Multumesc mult.Abia acum am vazut mesajul tau.Cu gramajele ma descurc.O asa incerc cat de curand retetele tale.Sigur ,retetele sunt binevenite,cat de multe, sa fie pe gustul fiecaruia,atat pentru mine,cat si pentru cele care vor mai cauta pe forum asa ceva.Sa ai o noapte linistita si odihnitoare. :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 28/11/2008 11:01

Ma intrebam cum fac sa introduc aluatul in tub,dar m-ai lamurit,o sa fac un aluat adaptat la "pistolul"meu de biscuiti. :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 28/11/2008 12:49

5 august, cand faci biscutii, te rog sa faci si poze la ei, cand ii pui in tava, sa am si eu idee cum ies. Poate ma auc sa fac si eu ceva cu seringa mea =))
Ultima oară modificat 30/10/2009 06:12 de către maria MIHULESCU, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 28/11/2008 02:13

Ok ,cum am un pic de timp liber o sa incerc sa fac biscuiti si poze.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/11/2008 09:15

Uite , am acuma putin timp liber si iti mai scriu cateva retete de biscuiti la masina de mana( presa)

Biscuiti spritati cu unt de arahide( peanut butter cookies)

1/2 cup grasime vegetala
1/2 cup de unt de arahide
1/2 zahar granulat
1/2 cup zahar maro( brown sugar)
1 ou
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 cup faina

Se incalzeste cuptorul , intr-un vas mai mare se amesteca untul de arahide cu grasimea vegetala , treptat se adauga zaharul amestecand mereu, apoi oul si se bate pana devine moale. Se adauga vanilia ( esenta) apoi faina. Se framanta , se face un sul de aluat care se potriveste in cilindrul prersei de biscuiti , si folosind discul care il preferati se preseaza biscuiti pe o tava neunsa . se coc pana devin maronii ( usor ) pe m,argini. Ies 3-4 doze

Biscuiti cu lamaie si mac

1 cup unt moale
3 oz cream cheese la temperatura camerei
1 cup zahar granulat
1 galbenus de ou
1 lingurita esenta de vanilie
3/4 esenta de lamaie
1 1/2 lingurita coahja rasa de lamaie
1 lingurita de seminte de mac
2 3/4 cups de faina
1/4 lingurita sare

Se inaclzeste cuptorul la foc mediu. Se amesteca untul si branza impreuna intr-un vas cu mixerul, se adauga zaharul si se amesteca in continuare pana devine pufos. Se pune galbenusul , vanilia esenta, coaja rasa de lamaie, si semintele de mac. se amesteca bine. treptat se adauga faina si sarea la amestecul cremos. Formezi un rol de aluat care se potriveste cilindrului de la presa ta si pe o ytava neunsa incepi presarea biscuitilor. Ies 4 doze

Biscuiti de turta dulce( gingerbread cookies)

2/3 zahar maro ( inchis la culoare nu cel deschis la culoare)
1 ou
1 cup unt moale( nu lichid)
3 cups de faina
1/2 lingurita sare
1/2 cuisoare praf
1/2 lingurita scortisoara praf
1/2 ginger ( ghimbir???) lingurita praf

Se incalzeste cuptorul Cu un mixer , amesteci untul, zaharul, si oul pana devine pufos. Adaugi faina si restul de ingrediente , amestecipana s-au combinat toate si aluatul este moale, formezi un rol de aluat care se potriveste presei de biscuiti care o ai si incepi sa presezi , biscuitii pe o tava neunsa. se coc 8-1q0 minute sau pana devin putin maronii pe margini. Ies 6-7 doze si se orneaza dupa preferinta


Biscuiti cu ananas si cocos

1 cup unt moale
1 cup zahar granulat
1 ou mare
3/4 cup de nuca de cocos fin macinata( e important sa fie fin macinata ptr ca altfel nu iese prin presa)
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de ananas ( eu mai folosesc sucul de la fruct sau pasirez bine fructul si pun ala dca nu am esenta la indemana)

1 lingurita de praf de copt
3 cups de faina

Se incalzeste cuptorul. Intr-un vas se amesteca untul cu zaharul cu un mixer electric, se adauga oul nuca de cocos , vanilia si ananasul. Se amesteca toate apoi se pune faina si praful de copt. Se amesteca pana se combina tpoate intre ele. Se formeaza un rol de aluta se umple presa si se preseaza biscuiti pe o tava neunse. Se coc aprox 10-12 minute , ies 6-7 doze.


Biscuiti cu portocala proaspat ( fresh orange cookies)

1 cup unt moale
1 cup zahar granulat
1 galbenus de ou
2 linguri suc proaspat de portocala
2 1/4 cup faina
1 lingura de coaja de portocala( rasa)


Se incalzeste cuptorul. Intr-un vas se amesteca untul si zaharul, se adauga oul si sucul de portocale. Apoi se adauga faina si coaja rasa de portocale si se amesteca pana totul eset bine combinat. Se formeaza ruloul de aluat se umple presa si se incepe presarea biscuitilor pe o tava neunsa. Se coc pana devin putin maronii pe margini. Ies 5 doze

emma_p
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 29/10/2009 04:55

am nevoie de ajutor!!!!!

Mesajde emma_p » 29/10/2009 05:02

am si eu un pistol ca cel din imagine dar nu prea stiu sa-l folosesc.adica mai exact nu stiu cum sa fac sa iasa biscuiti asa ca in pozele voastre.nu prea stiu cum sa-i tai.daca ma poate cineva ajuta plssss

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Re: am nevoie de ajutor!!!!!

Mesajde alina_i » 29/10/2009 10:35

emma_p scrie:am si eu un pistol ca cel din imagine dar nu prea stiu sa-l folosesc.adica mai exact nu stiu cum sa fac sa iasa biscuiti asa ca in pozele voastre.nu prea stiu cum sa-i tai.daca ma poate cineva ajuta plssss


Emma_p bine ai venit printre noi :flower:
Aluatul pentru astfel de forme este mai moale, incearca sa folosesti retetele pe care le-au postat fetele :)
Si dupa ce faci aluatul, procedezi asa:
* montezi forma pe care o vrei in capac si il montezi la rezervor,
* umpli rezervorul cu aluat,
* pui capacul care are parghia trasa in sus,
* pui pistolul sprijinit pe tava,
* apesi pe parghia pistolului de 2-3 ori - asta trebuie sa vezi tu de cate ori - in functie de cat de adanc este capacul. Va trebui sa faci incercari si sa vezi care e cea mai buna varianta. Trebuie sa tii pistolul nemiscat si sprijinit pe fundul tavii.
* dupa ce ai apasat de 2-3 ori ridici pistolul si aluatul ramane modelat de forma aleasa. De-acuma poti sa-i pui la cuptor!
Nu e mare smecherie... este mai mult nevoie de exercitiu!
Avantajul este ca biscuitii care nu-ti place cum au iesit, poti sa-i pui iarasi in pistol si sa ii modelezi din nou.

Ps - mu uita sa faci poze si sa ne arati si noua cum ti-au iesit biscuitii :wink:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 30/10/2009 11:32

:( Si eu am incercat odata sa fac biscuiti cu acea forma dar se pare ca am facut aluatul prea moale si formele nu mi-au iesit ,am ramas dezamagita si nu l-am mai folosit ,acum daca ne postezi niste foto. sa vedem cum iasa poate incerc si eu de Craciun :) :flower: :flower:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori