Inghetata cu legume ...

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 07/06/2007 01:40

Crista, esti asa de relaxata si ai un fel de a fi care imi face foarte bine. Esti balsam pe rana. :hug: Orice meserie ai avea, ai tact pedagogic; se lipeste de tine omul si sta cu ochii :o . Cat despre monarhie...toate avem cel putin o perioada. Cred ca este utila, macar o data in viata. Mie imi face bine perioada asta, imi vad copilasii mai mult timp si ...recunosc, nu ma mai satur. In plus, nu as fi avut timp sa ma 'intalnesc' cu voi. :lol:

Despre subiect ati scris atat de frumos incat cred ca ar merita ca Adi sa faca subiect separat la Sfaturi utile in bucatarie. Se merita sa gasim usor discutiile astea, link-urile Nicoletei, pozele (subscriu si eu cu BRAVO Nicoleta, ce frumos ai scris!!! :flower: :flower: :flower: ).

Super sfaturile/ideile tale. Sa stii ca imediat cum am un pic de timp, voi incerca ceva pe baza de legume (poate iese pentru moment si de post ceva bun). Sau poate gatiti voi inaintea mea... :D :paguba: :paguba: Am vazut reteta Stelei, foarte interesanta varianta. :flower: :flower: :flower: Nu ma omor dupa ficat (exceptie f mica si f rara - ficatul de pui) dar dupa cum suna reteta ta, Stella, cred ca nu stiu ce pierd. :D Si tare mi-as fi doerit sa o si 'vad' pentru ca ai talent deosebit la ornat.

Te cred ca folosesc masina, ca se pune pret pe timp nu pe bani. Cu rabdare, va fi si pentru noi asa. :clipocit:

Cred ca voi incerca inghetata de dovlecel in floare, ca tot sunt acum. Vin cu vesti. Daca nu...sa cautati la rubrica de dezastre in bucatarie. :P
Ultima oară modificat 07/06/2007 01:42 de către Onna, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/06/2007 05:25

de dovlecei sa fie .. pina la urma din ei se face si dulceata ... sau poate incerci de morcovi ( eu dau idei pe matzele altora =)) .. dar sunt iar in perioada "morcovoasa " asa ma mai apuca cam 1 data la 6 luni :P


si din morcovi se face dulceata si cica e si ff buna ... combinata cu portocale sau caise sau piersici ... deci poaet si inghetata combinata asa sa fie buna ....

inghetata de fructe fara lapte se numeste sorbetto sau chiar granita ( asta de fapt e mai mult gheata pisata cu sirop de fructe peste .. si n-are zahar ci glucoza care .. zicea intr-un site sicilian ... se incheaga mai bine pe macinatura aia de ghiata si da consistenta ... )... iar cea cu lapte / oua / frisca e inghetata ...
sorbetto aici se mai numeste si inghetata de apa ... asta ca ai zis mai devreme a dc nu e fiarta e granita ...deci si din lapte poate fii nefiarta dar e inghetata caci nu e din apa ... hai ca iar m-am incurcat in explicatii [emoticon care se ca cu capul de pereti]

Simonaaaaaaaa , Roxiiiiiiiiii poate intrati pe aici si ne ziceti ceva despre inghe din legume /verdeturi ... dc ati gasit-o prin vreun meniu .... tare as fii curioasa fratii americani cum privesc acest fenomen ...

StellaAlpina
Incepator
Mesaje: 181
Membru din: 19/03/2007 06:18
Localitate: Plecata.

Mesajde StellaAlpina » 07/06/2007 07:02

Onna scrie:Am vazut reteta Stelei, foarte interesanta varianta. :flower: :flower: :flower: Nu ma omor dupa ficat (exceptie f mica si f rara - ficatul de pui) dar dupa cum suna reteta ta, Stella, cred ca nu stiu ce pierd. :D Si tare mi-as fi doerit sa o si 'vad' pentru ca ai talent deosebit la ornat.


...pai am s-o fac cat de curand...LUI ii fac de parmigiano(ca mie nu-mi place) ca-n reteta de mai sus...mie-mi fac de ficat...(ca LUI nu-i place) :wink:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Inghetata cu parmigiano-Reggiano (aperitiv)

Mesajde nicoleta64 » 08/06/2007 12:18

INGHETATA CU PARMIGIANO(aperitiv)

http://www.untoccodizenzero.it/2005/11/ ... giano.html
Este un aperitiv iar in franceza se numeste"amuse bouche".
Ingrediente:
*300 grame de parmigiano
*500 ml. smantana lichida
*sare
*piper roz
*paine cu cereale integrala
*un fir de ceapa verde
Facultativ:
*2 albusuri batute spuma
Preparare: Se rade parmigiano,se pune intr-o cratita,destul de mare, cu smantana,putina sare si piper roz macinat. Se pune pe foc cratita ,pentru a coace a bagno-maria ,batand bine cu telul sau cu mixerul,pana cand compozitia s-a umflat bine. Nota:se poate pune si 2 albusuri batute spuma,asa devine mai cremoasa.Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca bine iar apoi se pune in congelator(o noapte intreaga). Se taie a julienne ceapa verde.Taiem si painea discuri cu o forma sau un pahar.Se pune o bila de inghetata pe discul de paine iar deasupra se decoreaza cu ceapa julienne si o boaba de piper roz.
Ultima oară modificat 08/06/2007 09:38 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 08/06/2007 08:59

Nicoleta, ma bucur ca inca mai scrii, ca nici mie nu mi-a scazut interesul pentru acest subiect :hug: . Eu as vrea sa stiu daca pot sa intind un pic coarda si sa traduci o reteta cu peste (si fara fructe de mare)....daca exista....Te pup dulce si sa nu te superi. :pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 08/06/2007 03:13

Onna scrie:Nicoleta, ma bucur ca inca mai scrii, ca nici mie nu mi-a scazut interesul pentru acest subiect :hug: . Eu as vrea sa stiu daca pot sa intind un pic coarda si sa traduci o reteta cu peste (si fara fructe de mare)....daca exista....Te pup dulce si sa nu te superi. :pup:

Ai avut noroc, ieri seara gasisem si o reteta cu somon, dar nu am mai avut timp sa o traduc. Am pus-o aici,
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... 7516#27516
Nu ma supar eu din asa ceva. :pup:
P.S
M-am gandit sa o pun totusi ca o reteta aparte,cand se viziteaza forumul,persoanele cauta mai mult retete iar la "sfaturi utile in bucatarie",nu prea vin pentru retete.Dupa ce am pus aseara cea cu parmigiano, m-am gandit. :)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori